ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αντιδρούν οι κάτοικοι για συνένωση με Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

7724C52A 02FE 49C0 9E47 E62BFA062918 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φωνές και αντιδράσεις επέφερε στην ελεύθερη Αμμόχωστο η σημερινή ανακοίνωση του απερχόμενου Υπουργού Εσωτερικών για ενοποίηση των τεσσάρων Δήμων, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για μη ικανοποίηση του αιτήματός για συνένωση με Φρέναρος και Αχερίτου αλλά και με τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης «τώρα έρχεται ο Δήμος Δερύνειας και αναγκάζεται να συνενωθεί να συνεργαστεί με τους τουριστικούς Δήμους και οι τουριστικοί Δήμοι σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα έχουν τον πάνω λόγο αφού αυτοί έχουν και τα πιο πολλά έσοδα.»

Οι ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου για τη μεταξύ τους συνένωση φαίνεται να μην υλοποιείται.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε: «Δεδομένο είναι ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις για τη συνένωση Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετριού.»

Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από τους κατοίκους της Αγίας Νάπας, οι οποίοι θεωρούσαν “κόκκινο πανί” ενδεχόμενη συνένωσή τους με το Παραλίμνι.

Πάντως ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγίας Νάπας και νέος Υπουργός Μεταφορών δήλωσε μέσω της εκπομπής “Μεσημέρι και Κάτι” ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για τη συνένωση της Αγίας Νάπας με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι.

Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική παρέμβασή του ατην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα «Ο Δήμος της Αγίας Νάπας εμμένει στην πρότασή του την οποία και εγώ στηρίζω και θα στηρίζω εννοείται, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο.»

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαννέτος ανέφερε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να επιμένουμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί πρέπει να δικαιωθούμε και να δικαιώσουμε και τον κόσμο της Αγίας Νάπας».

Σήμερα σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας ο Γιάννης Καρούσος αποχαιρέτησε το προσωπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ όσον αφορά στην πλήρωση της κενωθείσας θέσης, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο Δήμαρχο στις 12 Ιανουαρίου.

Πηγή: SigmaTV / Famagusta.News