ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αρχίζει στις 27 Ιανουαρίου το «Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων»

Είκοσι αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικά και επαγγελματικά θέατρα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα

Screenshot 2 14 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεατρικές Παραστάσεις

Αρχίζει στις 27 Ιανουαρίου το «Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων» του Δήμου Αγίας Νάπας.

Είκοσι αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικά και επαγγελματικά θέατρα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα.

Με την παιδική παράσταση «Στην Μπουκλοχώρα» από το Θέατρο «Μασκαρίνι», αρχίζει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 το «Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων» του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο για τρεις και πλέον μήνες θα παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό είκοσι αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες έχουν ανεβάσει τόσο ερασιτεχνικά όσο και επαγγελματικά θέατρα του τόπου μας.

Κύριος στόχος του Δήμου Αγίας Νάπας μέσω αυτής της σπουδαίας πολιτιστικής διοργάνωσης είναι να προαγάγει την τέχνη του Θεάτρου και να φέρει κοντά στο κοινό της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου τα θεατρικά έργα που ανεβάζουν οι θεατρικές σκηνές των Θεάτρων του τόπου μας, τα οποία ως επί των πλείστων έχουν έδρα τους τις άλλες επαρχίες, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν με δωρεάν είσοδο αξιόλογες παραστάσεις.

Οι πλείστες παραστάσεις θα διεξάγονται τις μέρες Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή με κάποιες εξαιρέσεις όπου θα πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο και με ελεύθερη είσοδο εκτός από τη παιδική θεατρική παράσταση «Στην Μπουκλοχώρα» του Θεάτρου «Μασκαρίνι», η οποία είναι βασισμένη στο παραμύθι των δύο διακεκριμένων νηπιαγωγών από την Αγία Νάπα, Μαρία Κρέμμα Μότη και ΄Αντρη Κρητικού, μια αισιόδοξη ιστορία ύμνος στη ζωή που αγγίζει με λεπτό τρόπο τον παιδικό καρκίνο (27/01, η ώρα 5.00μ.μ), όπου η είσοδος είναι 10 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά και τα έσοδα θα δοθούν στους συνδέσμους για παιδιά με καρκίνο.

Το έργο «Στην Μπουκλοχώρα» είναι σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι ακόλουθοι:
Χορογραφίες: Σταυρίνα Κούσπαρου
Μουσική: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής
Στίχοι τραγουδιών: Μαρία Ανθίμου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης
Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου
Σκηνικά: Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και παιδιά από την παιδο-ογκολογική μονάδα του Μακάριου Νοσοκομείου
Φώτα: Κυριάκος Σιαμπτάνης
Αφίσα: Μαριάννα Παναγιώτου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο βασιλιάς της Μπουκλοχώρας έχει μανία με τα χτενισμένα μαλλιά και την εξωτερική εμφάνιση και του ιδίου και των κατοίκων του. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη Μπούκλα στη χώρα (το καλύτερο χτένισμα). Όλα ανατρέπονται όταν στον διαγωνισμό κάνει την εμφάνισή της η Ζωή με κοντό μαλλί. Θα αλλάξει άραγε την ψυχρή καρδιά του βασιλιά;

Λαμβάνουν μέρος οι Κριστιάνα Γεωργίου, Ξένια Ζενιέρη Μιχαήλ, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Παντελίτσα Λοΐζου, Θέμις Ππόλου.

420487006 400243615868725 5731641615442465709 n exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Θεατρικές Παραστάσεις