ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εγκαίνια της μνημειακού συνόλου «Οικογένεια- η Εγγύηση της Ειρήνης»

Συμβολίζει τις κοινές ρωσικές και κυπριακές πνευματικές παραδόσεις

kyprosrosiaflag exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, μνημειακός σύλλογος, Παράδοση

Εγκαίνια της μνημειακού συνόλου «Οικογένεια- η Εγγύηση της Ειρήνης» στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας στις 4 Νοεμβρίου!
Στις 4 Νοεμβρίου 2021, στις 19.00 στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή εγκαινίων του μνημειακού συνόλου «Οικογένεια- η εγγύηση της Ειρήνης», που συμβολίζει τις κοινές ρωσικές και κυπριακές πνευματικές παραδόσεις, τις αξίες της ενότητας και της οικογένειας ως κύριων εγγυητών της ειρήνης στη γη. Η αναμνηστική στήλη για την ανέγερση του μνημείου εγκαινιάστηκε σε μια επίσημη τελετή στις 22 Ιουνίου 2021. Το μνημείο, το οποίο δωρίζεται στην Κύπρο από το Ίδρυμα «Creative Universe” του Βιατσεσλάβ Ζαρενκόβ, προορίζεται να γίνει όχι μόνο τόπος έλξης, αλλά και σύμβολο της Κύπρου, μιας χώρας που μοιράζεται τις αξίες της ειρήνης και της συνεργασίας.
Τα εγκαίνια θα τελεστούν στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ.Γιάννη Καρούσου, του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο κ. Στανισλάβ Οσάντσι, του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Χρίστου Ζαννέτου και των δωρητών κ.κ. Βιατσεσλάβ και Γκαλίνα Ζαρενκόβ.
Είναι συμβολικό ότι τα εγκαίνια του μνημείου θα γίνουν την ημέρα της ρωσικής εορτής της Εθνικής Ενότητας. Αυτή η γιορτή προσωποποιεί το τέλος των ταραχών, τη νίκη των ενωμένων πολιτών επί των εισβολέων, θυμίζει το κατόρθωμα των προγόνων, που έδειξαν παράδειγμα ηρωισμού και αλληλεγγύης στο όνομα της ειρήνης και της ελευθερίας.
Στις 4 Νοεμβρίου στη Ρωσία, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τιμούν επίσης την Εικόνα της Παναγίας του Καζάν και θυμούνται τις νίκες που συνδέονται με αυτήν. Η Εικόνα χωριζόταν στους νεόνυμφους στο γάμο, και κρεμόταν συνήθως πάνω από το κρεβάτι των παιδιών. Ο κόσμος προσευχόταν μπροστά στην εικόνα της στα χρόνια της αναταραχής, των πολέμων και των φυσικών καταστροφών. Υπο την προστασία της θαυματουργής Εικόνας τα στρατεύματα της λαϊκής πολιτοφυλακής σήμαναν την αρχή του τέλους της μεγάλης αναταραχής στη Ρωσία. Ας γίνει το νέο σύμβολο της Κύπρου ο προστάτης της ενότητας του νησιού και της ευτυχίας όλων των Κυπρίων!
Η τελετή εγκαινίων του μνημείου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Υποδειγματικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ρωσικής Φρουράς και διάσημων και νέων τραγουδιστών από τη Ρωσία και την Ελλάδα.
Σε μοναδική συνεργασία με την ορχήστρα την βραδιά αυτή θα παρουσιαστεί ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος μαζί με τις επιτυχίες του, αποδίδοντας φόρο τιμής, θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συναυλία:
⁃ Η Μις Υφήλιος 2002 Οξάνα Φιόντοροβα
⁃ Ο Βλαντίμιρ Μάρκιν
⁃ Αλεξει Τολστοκόροβ
⁃ Η Μαλικά Ραζάκοβα
⁃ Η Όλγα Γκέτμαν
⁃ Ο Ιλιά Χάντρικοβ
⁃ Ο Ντιμίτρι Τσεμποταριόφ
⁃ Η Ντάρια Παντιουσόβα
Η εκδήλωση αρχίζει στις 19.00.
Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 22.00 με εορταστικά πυροτεχνήματα.
Η εγκατάσταση του μνημειακού συνόλου «Οικογένεια- η Εγγύηση της Ειρήνης» έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία του Ιδρύματος “The Creative Universe” Βιατσεσλάβ Ζαρενκόβ, της Πρεσβείας της Ρωσίας και Ρωσικού Οίκου στην Κυπριακή Δημοκρατία, του Δήμου Αγίας Νάπας, του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτιστικών Σχέσεων και του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών Κύπρου.
Σας περιμένουμε! Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!