ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα

9180605F 5C62 4C7A 970B 57BEE8EC4AEA exclusive

Καλλιτεχνική εκδήλωση για να τιμηθεί η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η οποία εορτάζεται στις 24 Αυγούστου διοργάνωσε απόψε (Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023) στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας ο Ουκρανικός Ροταριανός ΄Ομιλος Λάρνακας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Κύπρο κα. Οksana Saganyuk και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος στο χαιρετισμό του διατράνωσε για ακόμη μία φορά τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη του Δήμου στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό Λαό, ο οποίος για δύο περίπου χρόνια εξ’ αιτίας της ρωσικής εισβολής βρίσκεται μακριά από τις πατρογονικές του εστίες.

Ο κ. Ζαννέττου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην Αγία Νάπα φιλοξενούνται σε πολλά καταλύματα Ουκρανοί πρόσφυγες, στην συμβολή του Δήμου στη δημιουργία μαζί με τον ΚΕΠΑΚΥ και τον κ. Αντρέα Σοφοκλέους ουκρανικού νηπιαγωγείου στην Αγία Νάπα όπως και ουκρανικής βιβλιοθήκης με λογοτεχνικά βιβλία, την οποία εγκαινίασε πριν από έξι μήνες μαζί με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο.
1DB15138 07BD 473F ACA8 CB71D4252FA2 exclusive
Τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόσθεσε διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επανένωση των ανθρώπων καθώς λειτουργούν ως ενωτική δύναμη που φέρνει τους ανθρώπους κοντά και μοιράζονται παρόμοιες ή και διαφορετικές αξίες, παραδόσεις και έθιμα.

Εξέφρασε την ελπίδα όπως ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν θα σταματήσει και μια ασφαλής Ουκρανία, ενσωματωμένη στην Ευρώπη που θα έχει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές της θα είναι πλέον γεγονός.