ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έκλεψε κινητό αξίας 1400 ευρώ – Συνελήφθη 25χρονος

Πώς την ξεγέλασε

photo 27 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Κλοπή
Εικόνα Αρχείου

Στην σύλληψη αλλοδαπού άντρα ηλικίας 25 ετών από το Κόνγκο προεβησαν τις πρωινές ώρες της 18/9/24 μελη του αστυνομικού σταθμού Αγίας Νάπας για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου που διαπράχθηκε την ίδια ημέρα στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα στις 18/9/24 και ώρα 0300 καταγγέλθηκε στον αστυνομικό σταθμό Αγίας Νάπας από 23 χρονή τουρίστρια ότι περί ώρα 0200 άγνωστος της νεαρός άντρας, αφρικάνικης καταγωγής με τέχνασμα της έκλεψε το κινητό της τηλέφωνο μάρκας IPHONE αξίας 1400 ευρώ. Όπως ανέφερε η 23 χρονη στα μέλη της αστυνομίας ο άγνωστος νεαρός αφού αρχικά την προσέγγισε στην συνέχεια της ζήτησε το κινητό της τηλέφωνο για να καλέσει κάποιον φίλο του καθότι χρειαζόταν βοήθεια.

Η 23 χρονη πείσθηκε και του παρέδωσε το κινητό της τηλέφωνο με αποτέλεσμα ο άγνωστος νεαρός άντρας μόλις απέκτησε την κατοχή του να τραπεί σε φυγή. Αμέσως μετά την καταγγελία μέλη του αστυνομικού σταθμού Αγίας Νάπας συνόδευσαν την 23 χρονη στην πλατεία Αγίας Νάπας όπου είδε και αναγνώρισε τον δράστη της κλοπής του κινητού της και τον υπέδειξε στην αστυνομία.

Στην θέα των μελών της αστυνομίας ο άγνωστος άντρας τράπηκε πεζός σε φυγή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πεζή καταδίωξη του και να ανακοπεί σε απόσταση 500 μέτρων. Από σωματική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε στην κατοχή του η κλαπείσα περιουσία ενώ από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 25 χρονο αλλοδαπό από το Κονγκό ο οποίος διέμενε παράνομα στην δημοκρατία από το 2022.

Την υπόθεση διερεύνησε ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας και την ίδια ημέρα καταχωρήθηκε εναντίον του 25 χρονού ποινική υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι για τα αδικήματα της κλοπής και παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία. Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 2/10/24 και παρέπεμψε τον 25 χρονό σε αστυνομική κράτηση.