ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εκτός ξενοδοχείου δεκάδες αιτητές ασύλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικές Ευημερίας επιχειρούν να διαχειριστούν την κατάσταση για εξεύρεση λύσης

Screenshot 13 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, αιτητές ασύλου

Εκτός του χώρου στον οποίο φιλοξενούνταν βρέθηκαν σήμερα αιτητές πολιτικού ασύλου στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό, στην πλειονότητα τους από Συρία Αφρική, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση του ιδιοκτήτη με την κυβέρνηση έληγε στις 31 Μαΐου και ως εκ τούτου οι διαμένοντες θα έπρεπε να βρουν χώρους στέγασης.

Σύμφωνα με δηλώσεις αιτητή ασύλου, «όλοι μας έχουμε οικογένεια… την πρώτη του Ιούνη ήρθαν δυο λεωφορεία και μετέφεραν κάποιες οικογένειες στη Λάρνακα, το λεωφορείο ήρθε πίσω δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος να μείνουν στη Λάρνακα. Δεν ξέρω τι να κάνω δεν υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα. Νιώθω αγχωμένος».

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικές Ευημερίας επιχειρούν να διαχειριστούν την κατάσταση για εξεύρεση λύσης.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζιή σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «συνεχίζουν να καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τα άτομα αυτά να καθοδηγηθούν και να δικτυωθούν ανάλογα με όσες βοήθειες χρειάζονται για να μπορέσουν να αποκατασταθούν σε μονιμότερες λύσεις στην κοινότητα δηλαδή σε σπίτια. Η επιλογή αυτή σίγουρα παραπέμπει στην ενσωμάτωση καθότι η διαμονή τους σε ξενοδοχείο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται η μόνιμη αποκατάσταση τους».

Επισημαίνεται ότι, μεγάλος αριθμός αιτητών ασύλου φιλοξενείται στην επαρχία Αμμοχώστου και κυρίως στην Αγία Νάπα.

Δείτε το ρεπορτάζ: