ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα – Ναρκωτικά στην κατοχή του ενός

Χειροπέδες σε 21χρονο και 31χρονο

Στιγμιότυπο 2021 01 24 09.04.18 exclusive, Αστυνομία

Στην σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 21 και 31 ετών οδήγησε συντονισμένη έρευνα μεταξύ της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου και ΟΠΕ Αμμοχώστου η οποία διενεργήθηκε χθες 24/4/24 αργά το απόγευμα σε περίπτερο στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της έρευνας στην παρουσία του 31χρονου αλλοδαπού ιδιοκτήτη του περιπτέρου εντοπίστηκε ποσότητα καπνικών προϊόντων για τα οποία δεν καταβλήθηκαν οι απαιτούμενοι δασμοί.

Στην κατοχή του 31χρονου εντοπίστηκε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0.5 γραμμαρίων περίπου, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών. Από έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 31 χρόνος διαμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας από 13/8/23 και συνελήφθηκε εκ νέου και για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε να εργάζεται στο ταμείο 21 χρονος αλλοδαπός ο οποίος εργαζόταν παράνομα χωρίς την άδεια του λειτουργού Μετανάστευσης και συνελήφθηκε.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας όπου ο 21 χρόνος αφού ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς για το επιμέρους του αδίκημα και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου. Όσον αφορά τον 31 χρονό αυτός τέθηκε υπό κράτηση για περαιτέρω διερεύνηση.

Για τα παράνομα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν ενημερώθηκε σχετικά το τελωνείο για να προχωρήσει στην κατάσχεση τους και στην έκδοση εξώδικου προστίμου.

Η ΥΚΑΝ Αμμοχώστου και ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας διερευνούν τις υποθέσεις.