ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έτοιμος αρχές Μαρτίου ο ποδηλατόδρομος στην Σπύρου Κυπριανού

Στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής Κόκκινες και φίλων του ποδηλάτου, θα είναι μέχρι τις αρχές Μαρτίου ο Ποδηλατόδρομος

8858FDEB 31C0 476F 9F3C A07BF8B6AB8B exclusive

Στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής Κόκκινες και φίλων του ποδηλάτου, θα είναι μέχρι τις αρχές Μαρτίου ο Ποδηλατόδρομος στην οδό Σπύρου Κυπριανού, μήκους δύο περίπου χιλιομέτρων, ο οποίος αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Αγίας Νάπας και ένα ακόμη βήμα προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Με αυτή τη νέα προσθήκη ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου, «ο Δήμος Αγίας Νάπας καθιερώνεται ως μια πόλη φιλική προς το ποδήλατο και στο περιβάλλον γενικότερα, η οποία προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες της εναλλακτικά μέσα για την μετακίνησή τους, κάτι το οποίο θα τους ωθήσει στον περιορισμό της χρήσης Ι.Χ οχημάτων».

«Απώτερος μας στόχος» πρόσθεσε, «είναι η επέκταση των έργων κατασκευής ποδηλατοδρόμων ώστε να καθιερωθεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο μεταφοράς και να καταστεί η Αγία Νάπα μια πόλη προσβάσιμη, ασφαλής, λειτουργική και φιλική προς το χρήστη».

Οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επίστρωσης, ενώ έχει τοποθετηθεί ήδη η κάθετη σήμανση και θα ολοκληρωθούν με την εφαρμογή της απαραίτητης οριζόντιας σήμανσης, έτσι ώστε οι χρήστες να μετακινούνται με ασφάλεια.

Την κατασκευή/επίστρωση του ποδηλατόδρομου επί της οδού Σπύρου Κυπριανού ανέλαβε μετά από διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού και σύναψη ανάλογης σύμβασης η Ανάδοχος Εταιρεία S. Hadjichristofi Constructions Ltd και το κόστος του είναι της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.