Ολόκληρη η Επ. Αμμοχώστου στο κινητό – Σε λειτουργία εφαρμογή για ενημέρωση για τα δρώμενα

Η νέα καινοτόμος εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Ayia Napa - Protaras Official» έχει τεθεί σε λειτουργία και παρέχει πλήρη ενημέρωση για τα δρώμενα και τα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή Αμμοχώστου

Screenshot 3 6 exclusive, «Ayia Napa - Protaras Official», ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, κινητό τηλέφωνο

H Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου, στη βάση του στρατηγικού της πλάνου, αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για να αναβαθμίσει την ψηφιακή πρόσβαση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, δημιουργώντας την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Ayia Napa – Protaras Official».

Η εφαρμογή έχει τεθεί πλέον σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τόσο σε κινητά Android όσο και σε iOS. Παρέχει εύκολα και απλά, πλήρη ενημέρωση για όλα τα δρώμενα και τα σημεία ενδιαφέροντος της επαρχίας Αμμοχώστου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την πληθώρα δραστηριοτήτων και σημείων αναφοράς τα οποία είναι επισκέψιμα και προσβάσιμα, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Η νέα αυτή εφαρμογή έχει σχεδιαστεί στη λογική του να λειτουργεί ως ένας απλός και εύχρηστος οδηγός για κάθε χρήστη, παρέχοντας εικόνα, γνώση και πληροφόρηση για όλες τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τα σημεία αναφοράς, τις εκδηλώσεις, τις υπηρεσίες, κάποια χρήσιμα τηλέφωνα και γενικότερα κάθε πληροφόρηση που χρειάζεται ένας επισκέπτης της περιοχής, είτε διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, είτε επισκέπτεται την περιοχή ως τουρίστας από το εξωτερικό. Η εφαρμογή αναβαθμίζεται διαρκώς και ενημερώνεται με νέα πληροφόρηση καθημερινά, ενώ οι χρήστες εντός των επόμενων μηνών, μέσω της εφαρμογής, θα έχουν πρόσβαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου, δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέττου, σε σχετικές του δηλώσεις, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως «μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά και δίνει νέα προοπτική στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας Αμμοχώστου». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «στόχος αυτής της προσπάθειας, πέραν της ψηφιακής αναβάθμισης και της συνεχούς ενδυνάμωσης της πληροφόρησης για κάθε επισκέπτη, είναι να αναδειχθεί το γεγονός πως η επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε αυτό αφορά τον εγχώριο τουρισμό είτε τους τουρίστες από το εξωτερικό». Επισήμανε δε, πως «οι πρωτοβουλίες για την ψηφιακή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος δεν σταματούν στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, καθώς η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο, στο πλαίσιο του οποίου έχει δημιουργηθεί επίσης ψηφιακή εικονική περιήγηση 360° με όλα τα κύρια σημεία αναφοράς σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους, ενώ εντός του έτους θα προχωρήσει και η ψηφιοποίηση όλων των μονοπατιών της φύσης τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην περιοχή».