ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έτσι έγινε η μαφιόζικη απόπειρα φόνου εναντίον επιχειρηματία (Χάρτης)

Στιγμιότυπο 2020 02 16 17.02.36 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Λιγότερο από ένα λεπτό χρειάστηκε ο δράστης της μαφιόζικης απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα για να τραυματίσει τέσσερεις αθώους και να σκορπίσει τον πανικό στο κέντρο της Αγίας Νάπας και σε γνωστή και πολυσύχναστη καφετέρια.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της γκανγκστερικής επίθεσης

Όπως φαίνεται και στον χάρτη του Famagusta.News, τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα οποία κατέχουν στα χέρια τους οι ανακριτές είναι το όπλο το οποίο ο δράστης πέταξε σε υπόγειο χώρο του μουσείου “Θάλασσα” καθώς και τη διαδρομή που ακολούθησε η οποία φαίνεται μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

εικόνα Viber 2020 02 16 14 05 59 001 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Τα βήματα του δράστη

01:40: Ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος κάθεται σε τραπέζι στη στεγασμένη βεράντα της καφετέριας στην οδό Κρύου Νερού αποχωρεί, είτε επειδή δέχθηκε κάποιο τηλεφώνημα που τον πληροφορούσε για πιθανή επίθεση εναντίον του, είτε επειδή προέκυψε να αποχωρήσει.

Σημείο Χάρτη 1: Ο δράστης βρίσκεται κρυμμένος σε θάμνους σε κέντρο πληροφόρησης το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τους γάζωσε με 20 σφαίρες – Σε διπλανό τραπέζι κάθονταν οι τραυματίες

02:00: Ο κουκουλοφόρος εξέρχεται από τους θάμνους και τρέχοντας φτάνει έξω από τη βεράντα της καφετέριας. Στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται ότι κοιτάζει τους θαμώνες και διστάζει, ίσως επειδή δεν εντοπίζει τον στόχο του. Παρόλα αυτά αδειάζει τον γεμιστήρα των 20 σφαιρών σε ριπή του πυροβόλου τύπου ΑΚ-47 σε τραπέζι στο οποίο βρίσκεται παρέα έξι ατόμων που καθόταν σε διπλανό τραπέζι από τον επιχειρηματία. Από τους πυροβολισμούς του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μία γυναίκα ηλικίας 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διαφορετικό τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

IMG 5629 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Ακολούθως ο δράστης αναχωρεί νότια, προς την οδό 28ης Οκτωβρίου διαμέσου του υπαίθριου αμφιθεάτρου του Μουσείου “Θάλασσα” και στην είσοδο του μουσείου, σε εξωτερική σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο χώρο, πετάει το όπλο (σημείο 3) και τρέπεται σε φυγή, πιθανόν μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου (σημείο 4). Παραμένει άγνωστο εάν τον δράστη περίμενε δεύτερο άτομο για τη διαφυγή ή αν διέφυγε μόνος με όχημα ή πεζός.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Στο Μουσείο εντοπίστηκε το καλάσνικοφ της απόπειρας φόνου (ΕΙΚΟΝΑ)

IMG 5598 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Οι ανακριτές της υπόθεσης περισυνέλλεξαν τους κάλυκες των σφαιρών, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε νυχτερινά κέντρα αναψυχής στην Αγία Νάπα.

Το βίντεο από τη μαφιόζικη επίθεση:

Famagusta.News