ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κατασκευή με παιγνίδια που θα βρίσκονται μόνιμα στις παραλίες (ΦΩΤΟ)

Ξύλινη κατασκευή στην οποία θα τοποθετούνται παιγνίδια που μένουν στις παραλίες για να χρησιμοποιούνται ξανά από τα παιδιά

1 6 exclusive

Σε σεμνή τελετή που έγινε σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου 2023 στην παραλία Κόννος ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Cymepa Δρ. Μιχάλη Ιερείδη παρέλαβε από τους μαθητές του Eco School – PASCAL English School Λευκωσίας, Ελληνική Ιδιωτική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ και τις δασκάλες τους ξύλινη κατασκευή για τις παραλίες Μακρόνησος και Λάντα, στην οποία θα τοποθετούνται παιγνίδια που μένουν στις παραλίες έτσι ώστε να μην καταλήγουν στα σκουπίδια αλλά να χρησιμοποιούνται ξανά από τα παιδιά.

Η κατασκευή εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου reBLUE που στόχο έχει την μείωση των πλαστικών στις παραλίες και για το οποίο το σχολείο έχει κερδίσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

1 Copy 46 exclusive

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου αφού ευχαρίστησε το Σχολείο για τις πρωτότυπες και κενοτόμες ιδέες του όσο αφορά την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών παιγνιδιών εξέφρασε τη στήριξή του Δήμου στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την κυκλική οικονομία, οι οποίες όπως είπε θα έχουν θετικό αποτέλεσμα πάνω στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος ως Τοπική Αρχή στην αναβάθμιση τόσο της περιβαλλοντικής του υπηρεσίας όσο και στη διάσωση του περιβαλλοντικού πλούτου και του οικοσυστήματος.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα είναι πάντοτε στην διάθεση του Σχολείου για οποιεσδήποτε άλλες κενοτόμες ιδέες.