ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με 4 σφαίρες σκότωσαν τον Χριστοδούλου

DSC 3248 exclusive, Garry Boris Χριστοδούλου, Αστυνομία, δολοφονία, ΦΟΝΟΣ
©Famagusta.News

Tο μένος του εκτελεστή, έδειξε η πολύωρη νεκροτομή επί της σωρού του 33χρονου Gary Boris Χριστοδούλου, ο οποίος εκτελέστηκε χθες βράδυ στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλικη κάκωση και αιμορραγικο σοκ που προκλήθηκαν συνέπεια βολιδων πυροβόλου όπλου.

Η θανατηφόρες βολές ήταν οι δύο σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι ενώ έφερε άλλες δύο σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος του.

Όπως διαφάνηκε και από τη νεκροτομή, ο εκτελεστής πυροβόλησε τον 33χρονο από πολύ κοντινή απόσταση, γεγονός που κλειδώνει τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι ο δράστης των καταδίωκε πεζός μέχρι που έφτασε στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου και μη μπορώντας να πηδήξει από την περίφραξη του έδωσε της χαριστικές βολές.

Την ίδια ώρα οι ανακριτές της υπόθεσης προσπαθούν να στήσουν το παζλ της δολοφονίας με τα κίνητρα των δραστών να αποτελούν κλειδί στην έκβαση της υπόθεσης, με πιθανότερο σενάριο να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ΥΚΑΝ, ενώ πληροφορίες θέλουν το θύμα να είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα απειλές κατά της ζωής του.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πριν από περίπου δυο μήνες είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες των ανακριτών στρέφονται προς τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε το θύμα με πρόσωπα που διακινούν ναρκωτικά και για αυτό άρχισε η λήψη καταθέσεων από άτομα που ενδεχομένως να τους είχε μιλήσει ο 33χρονος.

Πάντως θεωρείται σχεδόν αποκλεισμένο το σενάριο ο φόνος να συσχετίζεται με το τετραπλό φονικό, παρότι ο 33χρονος ήταν υπάλληλος καταδικασθέντα για τον τετραπλό φόνο της Αγίας Νάπας.

Ψάχνουν τον τρόπο δράσης του εκτελεστή

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τις κινήσεις του εκτελεστή καθώς και αν επρόκειτο για ραντεβού θανάτου ή καρτέρι που στήθηκε μετά από συμβόλαιο που υπέγραψαν οι ηθικοί αυτουργοί.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών, ο 33χρονος είχε καταδιωχθεί από τον εκτελεστή, ο οποίος πυροβόλησε αρχικά το όχημα του θύματος θρυμματίζοντας το παράθυρο στη θέση του συνοδηγού και καρφώνοντας μια σφαίρα στην ίδια θέση.

Αυτό προκύπτει και από το γεγονός, ότι το όχημα του 33χρονου ακινητοποιήθηκε στο παγκέτο του αυτοκινητόδρομου και δεν ήταν απλά σταθμευμένο στην λωρίδα ασφαλείας, για αυτό αρχικά η αναφορά ήταν για τροχαίο.

Στη συνέχεια φαίνεται ότι το θύμα εισήλθε στο δρόμο, πήδηξε το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και πέρασε στην απέναντι πλευρά.

Ακολούθως επιχείρησε να πηδήξει από τέλι περίφραξης, ωστόσο στην προσπάθεια του να διαφύγει μέσα από το χωράφι, στην απέναντι πλευρά, δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά στο κεφάλι, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε το όχημα του με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα.

Κατά την προσπάθεια του 33χρονου να γλιτώσει, ο εκτελεστής φαίνεται να συνέχισε να τον πυροβολεί αδιάκοπα. Αυτό διαφαίνεται και από το γεγονός ότι, όπως μας ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος φέρει και άλλα τραύματα στο σώμα του, ενώ βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στον αυτοκινητόδρομο.
Σημειώνεται πως ο χρόνος εντοπισμού του θύματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού στην Αστυνομία λήφθηκε πληροφορία ότι το όχημα του 33χρονου ήταν ακινητοποιημένο στο αριστερό παγκέτο του δρόμου γύρω στις 22:15, ενώ το πτώμα του εντοπίστηκε περίπου δύο ώρες αργότερα, γεγονός που έδωσε την ευχέρεια στους εκτελεστές να διαφύγουν από το σημείο, με μεγαλύτερη άνεση.

Επιπρόσθετα όσο περνάει ο χρόνος τόσο μεγαλύτερος είναι και κίνδυνος διαφυγής των δραστών στα κατεχόμενα.