ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με μεγάλη επιτυχία ο φιλανθρωπικός αγώνας Run for Autism (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες οι συμμετοχές στον αγώνα αγάπης με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό - Παιδιά έτρεξαν εις μνήμη Ιάκωβου Τρίαρου

D5S 7900 Autism Support Famagusta, exclusive, RUN FOR AUTISM FAMAGUSTA, αγώνας δρόμου

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες συμμετέχοντες έτρεξαν στους αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων καθώς και στον παιδικό αγώνα εις μνήμην Ιάκωβου Τρίαρου που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου στην Αγία Νάπα στο πλαίσιο της δεύτερης κατά σειρά διοργάνωσης “Run for Autism”.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου διοργανώνεται καθαρά χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία της ομάδας “Run for Autism” με στόχο την οικονομική στήριξη του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου και τα προγράμματα που παρέχει για απασχόληση ατόμων με Αυτισμό, και συγκεκριμένα το “Smile Project”, ένα Κέντρο Ημέρας το οποίο απασχολεί άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών και στεγάζεται στη Σωτήρα καθώς και το “Summer Club”, το οποίο απασχολεί νεαρά άτομα στο φάσμα του αυτισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με επαγγελματίες λειτουργούς.

Οι αγώνες “Run for Autism” πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2023 επί της λεωφόρου Νησί στην Αγία Νάπα με σημείο αφετηρίας τον χώρο στάθμευσης μεταξύ του ξενοδοχείου Adams και της παραλίας Nissi Beach, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή ο οποίος κήρυξε την έναρξη του αγώνα.

D5S 7879 Autism Support Famagusta, exclusive, RUN FOR AUTISM FAMAGUSTA, αγώνας δρόμου

Πάνω από δύο χιλιάδες συμμετέχοντες

Πάνω από δύο χιλιάδες συμμετέχοντες έτρεξαν στα αγωνίσματα δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων καθώς και στον φιλανθρωπικό παιδικό αγώνα εις μνήμη Ιάκωβου Τρίαρου, ενώ πάνω από πέντε χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν τον αγώνα, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού η οποία έχει καθοριστεί στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο.

D5S 7935 Autism Support Famagusta, exclusive, RUN FOR AUTISM FAMAGUSTA, αγώνας δρόμου

Αίτημα για δημιουργία δομών για άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών στο φάσμα του Αυτισμού

Παράλληλα, μέσω της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής, το γενικότερο αίτημα το οποίο διαφάνηκε μέσω της εκδήλωσης καθώς και μέσω των πολύχρονων προσπαθειών που καταβάλλει το Κέντρο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου είναι ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη να δημιουργηθούν από την πολιτεία οι κατάλληλες δομές φιλοξενίας και απασχόλησης ατόμων ηλικίας άνω των 21 ετών που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, καθώς παρόμοιες υποδομές δεν είναι μόνο ανεπαρκείς αλλά και ανύπαρκτες.

D5S 7867 Autism Support Famagusta, exclusive, RUN FOR AUTISM FAMAGUSTA, αγώνας δρόμου

Ο αγώνας Run for Autism

Ο αγώνας αποτελεί καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τις ανάγκες του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου. Παρά την εθελοντική πρωτοβουλία και τους εκατοντάδες εθελοντές που κάθε χρόνο σπεύδουν να συμβάλουν με κάθε τρόπο, η διοργάνωση αποτελεί μία από τις πιο άρτια και οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεντρώνουν χιλιάδες συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Κύπρου καθώς και από το εξωτερικό. Ενδεικτικό της επιτυχημένης διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι ο αγώνας διοργανώθηκε στις 3 Απριλίου 2022 για πρώτη φορά στην Αγία Νάπα και συγκέντρωσε 800 συμμετοχές και πάνω από 2.000 επισκέπτες και θεατές, ενώ κατά τη φετινή χρονιά ο αριθμός αυτός σχεδόν τριπλασιάστηκε, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τις επόμενες χρονιές.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα εδώ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100078540888395

Το Famagusta.News ήταν ένας εκ των υποστηρικτών της διοργάνωσης