ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με συμβολή των ναυαγοσωστών επιχείρηση διάσωσης στις Θαλασσινές Σπηλιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2021 09 07 20.05.40 exclusive, Επιχείρηση Διάσωσης, Θαλασσινές Σπηλιές, ΚΣΕΔ

Επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια) στο Κάβο Γκρέκο, όταν τουρίστρια τραυματίστηκε όταν επιχείρησε βουτιά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ναυαγοσώστης του Δήμου Αγίας Νάπας Κυριάκος Παπαντωνίου, οι ναυαγοσώστες ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στην περιοχή και μετέβη ο ίδιος με συνάδελφό του με τη χρήση jet ski και με άνεμο 6, περίπου, μποφόρ στην περιοχή.  Όπως αναφέρει, παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες στη γυναίκα και την ακινητοποίησαν αφού είχε τραυματιστεί μετά την πτώση στο νερό. Ειδοποιήθηκε το ΚΣΕΔ το οποίο συντόνισε την επιχείρηση σε συνεργασία με Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΜΑΚ και Υπηρεσία Ασθενοφόρων και φυσικά με την πολύ σημαντική συμβολή των ναυαγοσωστών του Δήμου Αγίας Νάπας την οποία η επίσημη ανακοίνωση του ΚΣΕΔ παρέλειψε να επισημάνει.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΚΣΕΔ:

“Στις 05 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 16:10, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο. Το ΚΣΕΔ, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ, ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Παραλιμνίου, καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Στο νεαρό άτομο (Αμερικανίδα 29 χρονών), το οποίο είχε τραυματιστεί λόγω της πτώσης του, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και ανελκύστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ακολούθως παραδόθηκε σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, το οποίο αφού παρείχε προνοσοκομειακή φροντίδα, την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οιβουτιές στο σημείο των θαλασσινών σπηλιών στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.”