ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ μαρίνων Αγίας Νάπας, Ρόδου, Σύμης και Κω (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Νέα εποχή για τον ναυτικό τουρισμό με την ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου

εικόνα Viber 2023 12 04 16 35 22 267 exclusive, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Στην ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΜΑΜ) προχώρησαν από κοινού οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις μαρίνες Αγίας Νάπας, Ρόδου, Σύμης και Κω με βασικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους σκαφών αναψυχής και την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας από εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης των συνεργαζόμενων μαρίνων υπό την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων και υπουργείων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη Μαρίνα Αγίας Νάπας εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Μαρίνας, Κώστας Φυτιρής.

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News:

Σύμφωνα με το υπογεγραμμένο Μνημόνιο Συνεργασίας, οι τέσσερις Μαρίνες μέλη του Δικτύου θα συμπράξουν µε σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων πολιτικών προβολής και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης και συνεργασίας. Κάθε Μαρίνα µέλος του ΔΜΑΜ θα συμμετέχει σε δράσεις για την προώθηση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού στη Μεσόγειο στον τομέα του yachting. Παράλληλα, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες του δικτύου, οι οποίοι θα απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια στις τέσσερις Μαρίνες-μέλη. Επίσης, τα μέλη δεσμεύονται να διοργανώνουν από κοινού δραστηριότητες προβολής των Μαρίνων όπως ημερίδες, εκθέσεις και εκδηλώσεις, να διοργανώνουν κοινά σεμινάρια για τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων πάνω σε θέματα προβολής, ανάπτυξης, ασφαλούς διαχείρισης, διεθνών πρακτικών και τεχνογνωσίας. Τέλος, θα ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα εναλλακτικών πηγών πράσινης ενέργειας µε σκοπό το μηδενικό αποτύπωμα ρύπανσης όσον αφορά στην λειτουργία των εγκαταστάσεων και στον ελλιμενισμό των σκαφών.

εικόνα Viber 2023 12 04 16 35 28 585 exclusive, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για τον ναυτικό τουρισμό, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέσσερις μαρίνες σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, Κύπρο, Ρόδο, Σύμη και Κω, ενώνουμε δυνάμεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας σε όλα τα επίπεδα και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού που αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας τομέα για την οικονομία Ελλάδας και Κύπρου. Γιατί μόνο μέσα από τη συνεργασία, την άμιλλα και τη συναντίληψη, θα μπορούμε όχι μόνο να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε προς τους ιδιοκτήτες σκαφών αλλά να πάμε και ακόμα υψηλότερα προς όφελος όχι μόνο των πελατών μας αλλά και του ναυτικού τομέα και των δύο χωρών γενικότερα», δήλωσε ο κ. Φυτιρής αμέσως μετά την υπογραφή της συνεργασίας.

εικόνα Viber 2023 12 04 16 39 56 397 exclusive, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος των υπογραφών της συμφωνίας θα κλείσει με παρόμοια τελετή η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 6 και 8 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια του Athens Boat Show.

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, Σταύρου Καραμοντάνη

“Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης,
Φίλες, φίλοι και αγαπητό προσωπικό,

Εκ μέρους της Μαρίνας Αγίας Νάπας, σας καλωσορίζω στη σημερινή τελετή. Μια τελετή η οποία αποτελεί την απαρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας και το άνοιγμα των πανιών με γνώμονα την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Ναυτικού Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα πρώτο – μα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Δηλαδή μεταξύ δύο χωρών με μεγάλη ιστορία και μακρά παράδοση στη θάλασσα και τη ναυτιλία.

Δεν μπορώ να κρύψω ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί με όλους εσάς, για να γίνουμε από κοινού μάρτυρες μια ιστορικής – ας μου επιτραπεί ο όρος – σύμπραξης για τα ναυτικά δρώμενα των δύο χωρών.

εικόνα Viber 2023 12 04 16 39 56 259 exclusive, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Μια σύμπραξη η οποία χαράσσει νέα και πολλά υποσχόμενη κοινή πορεία, για τις Μαρίνες Ρόδου, Κω, Σύμης και Αγίας Νάπας σε πρώτο στάδιο. Μια σύμπραξη που έχει απώτερο σκοπό να προσφέρει μια βελτιωμένη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία σε ιδιοκτήτες και πληρώματα σκαφών, οι οποίοι θα απολαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατά την παραμονή τους στις Μαρίνες του δικτύου.

Παράλληλα, εξίσου σημαντική πρέπει να θεωρείται και η εξαγωγή γνώσης και τεχνογνωσίας μεταξύ του προσωπικού των Μαρίνων του δικτύου, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τους ίδιους τους οργανισμούς όσο και για τους τελικούς χρήστες των υπηρεσιών.

Μη θέλοντας να μακρηγορήσω διότι τον κύριο λόγο σήμερα πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποι των Μαρίνων που δούλεψαν από κοινού με θέληση και σθένος έτσι ώστε να βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα, σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία στην υπογραφή του ιδρυτικού εγγράφου – μνημονίου συνεργασίας του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι το μέλλον του νεοσύστατου δικτύου θα είναι λαμπρό και πολλά υποσχόμενο.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά.”

Famagusta.News