ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ:«Ο γιος μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι»

georg low agia napa

Στις 14 Αυγούστου ο 22χρονος Βρετανός George Lowe μαχαιρώθηκε στο λαιμό από δύο Τουρκοκύπριους, οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι τέσσεις φορές και τον φίλο του που βρισκόταν μαζί του.

Πριν το φονικό προκλήθηκε συμπλοκή ανάμεσα στα τέσσερα πρόσωπα με αποτέλεσμα την ακαριαία δολοφονία του 22χρονου.

Οι δύο δολοφόνοι, ένας 22χρονος και ένας 42χρονος, συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές αλλά μέχρι στιγμής δεν παραδόθηκαν στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι γονείς του 22χρονου μιλώντας στην HAVADIS, μίλησαν σε έντονο ύφος για τους χειρισμούς της υπόθεσης τόσο από την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και από τα κατεχόμενα.

Ανέφεραν ότι ενώ ο γιος τους βρίσκεται του και ο φίλος του που μαχαιρώθηκε στην ίδια υπόθεση αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα για πολλούς μήνες, οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι και ζουν τη ζωή τους.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του γιου τους αναφέρουν ότι υπέφεραν από πολλά προβλήματα υγείας, ενώ το μόνο που ζητάνε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη με την έκδοση των δολοφόνων του γιου τους.

Τόνισαν ότι «Εάν ο βορράς και ο νότος ήταν ενωμένοι, οι δολοφόνοι θα είχαν τιμωρηθεί».

Εξήγησαν ότι δεν είναι κοντά η απόδοση δικαιοσύνης γι αυτό το στυγερό έγκλημα, παρά τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και τις αστυνομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα έστειλαν πολλά emails στα κατεχόμενα για το ζήτημά τους αλλά δεν έχουν πληροφορίες ούτε εάν τα λαμβάνουν.

Η μητέρα του 22χρονου μιλώντας με συγκίνηση για το παιδί της αναφέρει ότι ήταν ένας παιδί με πάθος, δεν ήταν ρατσιστής και το μόνο λάθος του ήταν ότι τους έκανε παρατήρηση γιατί έκαναν την ανάγκη τους σε δημόσιο χώρο.

«Ο γιος μου βρίσκεται στο χώμα και δεν έχει κάνει τίποτα που να αξίζει τον θάνατο. Μετά τον θάνατό του είμαστε συντετριμμένοι. Μας λείπει ο George τόσο πολύ, οι ζωές μας έχουν αλλάξει για πάντα».

Πηγή: Sigmalive