ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πλοιάριο με δέκα μετανάστες – Πλήρωσαν $2.500 το άτομο

Σύλληψη δύο προσώπων

F6CCEFA1 C200 4CE9 92FE 81036A1AF761 exclusive

Στη σύλληψη δύο προσώπων, υπόπτων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, προσώπου τρίτης χώρας να εισέλθει στη Δημοκρατία, προχώρησε η Αστυνομία. Οι δύο ύποπτοι, άντρες ηλικίας 45 και 27 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, την περασμένη Δευτέρα, 10 Απριλίου, δέκα άντρες, υπήκοοι τρίτης χώρας, ανάμεσα τους και οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 45 και 27 ετών, παρουσιάστηκαν σε κέντρο πρώτης υποδοχής στην επαρχία Λευκωσίας, όπου ανέφεραν ότι αφίχθηκαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας, με ταχύπλοο σκάφος, νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής, 09 Απριλίου. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφεραν, για τη μεταφορά τους στην Κύπρο, είχαν πληρώσει χρηματικό ποσό ύψους 2,500 δολαρίων.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι, οι δέκα άντρες είχαν αφιχθεί με σκάφος, το οποίο το πρωί της Κυριακής είχε εντοπιστεί από την Αστυνομία, μετά από πληροφορία, προσαραγμένο σε παράλια περιοχή της Αγίας Νάπας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών σε σχέση με τον εντοπισμό του προσαραγμένου θαλάσσιου σκάφους και την άφιξη των δέκα προσώπων στη Δημοκρατία, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 45χρονου και του 27χρονου, οι οποίοι φέρεται να ήταν οι κυβερνήτες του θαλάσσιου σκάφους. Αυτοί συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.