ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: “Οι γυναίκες να έχουν περισσότερη συμμετοχή στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 3659 ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Εκδήλωση οργάνωσε την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας “Θάλασσα” ο Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΟΓΕΕ) Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου με θέμα “Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων” με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που εορτάστηκε στις 8 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου κα. Σκεύη Κουκουμά, η Κοινοτάρχης Αγκαστίνας κα. Αναστασία Γερολέμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάρνακας και Παραλιμνίου, η Αντιπρόεδρος της ΚΟΓΕΕ κα. Μαρία Σουρουλά, η σύζυγος του Δημάρχου Αγίας Νάπας κα. Μαρία Καρούσου και Μέλη του ΟΓΕΕ Αμμοχώστου.

DSC 3660 ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΟΓΕΕ Αμμοχώστου κα. Μαρία Μηλιώτη αφού αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό γεγονός του ξεσηκωμού των γυναικών της Νέας Υόρκης για καλύτερες συνθήκες εργασίας που οδήγησε στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ανέφερε ότι παρόλο που έχουν κερδηθεί αρκετά εντούτοις ο δρόμος που έχουν να διανύσουν οι γυναίκες μέχρι τη πλήρη εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας και μέχρι την ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην πολιτική και στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι μακρύς και δύσκολος.

DSC 3643 ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Η ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών πρόσθεσε αποτελεί αναμφισβήτητα βασική αρχή της δημοκρατίας και θεμελιώδη ανθρώπινη αξία γιατί όπως τόνισε καμιά δημοκρατία και καμιά οικονομία δεν μπορεί να γνωρίσει την πραγματική ευημερία και πρόοδο ενόσω επικρατεί αυτή η ανισότητα.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου κα. Σκεύη Κουκουμά αναφέρθηκε εκτενώς στη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων τονίζοντας ότι για να μπορέσει η γυναίκα να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε θέσεις κλειδιά χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής της και οι όροι εργασίας της.

DSC 3670 ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Στη δική της τοποθέτηση η Αντιπρόεδρος της ΚΟΓΕΕ κυρία Μαρία Σουρουλά τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ) θα στέκεται πάντοτε δίπλα στις γυναίκες και θα τις στηρίζει έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων.

DSC 3666 ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις παραθέτοντας τις δικές τους τοποθετήσεις και εισηγήσεις.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με ποιήματα για τη γυναίκα τα οποία απήγγειλε η γνωστή ηθοποιός Μόνικα Μελέκκη.

Famagusta.News / Εικόνες: Άννα Τζιοβάνη