ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σωτήρια επέμβαση Αστυνομικών – Έσωσαν παιδάκι από πνιγμό

Είδαν τους γονείς να καλούν σε βοήθεια και παρείχαν σε 2χρονο τις πρώτες βοήθειες

photo 4 exclusive

Σωτηρία ήταν η επέμβαση μελών της Τροχαίας Αμμοχώστου παρέχοντας άμεσα πρώτες βοήθειες σε παιδί ηλικιας 2 ετών το οποίο κινδύνεψε με πνιγμό.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Αυγούστου και περι ώρα 21:30, περίπολο της Τροχαίας Αμμοχώστου, ενώ βρισκοταν γιαπερίπολιάεριπολία στη λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα αντιλήφθηκε ζεύγος τουριστών να κρατούν το μωρό τους και να καλούν πανικόβλητοι σε βοήθεια.

Τα μέλη της αστυνομίας σταμάτησαν άμεσα το περιπολικό και αφού πλησίασαν το ζεύγος διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν ανέπνεε αφού υπέστη φραγή της αεραγωγού από φαγητό, ήταν μελανιασμένο και σε λιπόθυμη κατάσταση.

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού το παιδί επανέφερε την αναπνοή του τα μέλη της αστυνομίας μετέφεραν το παιδί και τους γονείς του με το περιπολικό όχημα στην πλησιέστερη κλινική και ακολούθως το μωρό διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου χάρη στην άμεση επέμβαση και ανταπόκριση των δυο μελών της τροχαίας Αμμοχώστου και αυτή την στιγμή κρατείται προληπτικά για παρακολούθηση της κατάστασής του.