Αγια Ναπα

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τελέστηκαν τα εγκαίνια του έργου «Βελτίωση των οδών Τεύκρου Ανθία κ.α. στην Αγία Νάπα» (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν από με τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του έργου που αφορά την ανάπλαση του αστικού κέντρου του Δήμου Αγίας Νάπας.

Το έργο «Βελτίωση των οδών Τεύκρου Ανθία κ.α. στην Αγία Νάπα», τμήμα του οποίου εγκαινιάσαμε σήμερα, κατασκευάζεται στα πλαίσια πολεοδομικού σχεδιασμού και αναβαθμίζει ουσιαστικά την περιοχή του Αστικού Κέντρου της πόλης μας δηλαδή, των οδών Τεύκρου Ανθία, Γιαννάκη Παππουλή, Διονυσίου Σολωμού, Δημοκρατίας, Φιλίας και Δημήτρη Λιπέρτη.
Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη και με εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ και με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέραν του 80%. Βασικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της κινητικότητας στο Αστικό Κέντρο του Δήμου μας, η βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του χώρου, η αύξηση της επισκεψιμότητας του κέντρου αλλά και της χρήσης του αστικού χώρου.


Διαβεβαιώνουμε ότι οι προσπάθειες μας για υλοποίηση έργων προς όφελος τόσο της τοπικής όσο της ευρύτερης κοινωνίας θα είναι συνεχείς και ακούραστες, αφού αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική και οικονομική προέκταση της υλοποίησης έργων υποδομής. Υπηρετούμε με αίσθημα ευθύνης τις ανάγκες των πολιτών και δημοτών μας και αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση μας για ανάλογο σχεδιασμό.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μας τίμησε με την παρουσία του και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του παρόντος έργου που έγινε με την καθοριστική συμβολή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τους εργολάβους του έργου, κοινοπραξία «S. Hadjichristofi Constructions Ltd και αδελφών Κάτσιου (Στυλιώτες) Λtd J.V.», καθώς και τους επιβλέποντες, όπως και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι που τον συνόδευαν μετέβησαν στο Δημοτικό Μουσείο THALASSA όπου ο κ. Αναστασιάδης προέβη στον απολογισμό για τα έργα που έχει κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Κατά την παραμονή του στο Μουσείο επισκέφθηκε την προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου.

Ροη Ειδησεων

ΠτΔ για μεταναστευτικό: Η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη για Λίβανο, Κύπρο και ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με…

2 Μαΐου, 2024

Αντίδραση Δήμου Παραλιμνίου για χρέη 10εκ. ευρώ Δήμου Αγίας Νάπας σε Υδατοπρομήθεια

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Παραλιμνίου για το ενδεχόμενο…

2 Μαΐου, 2024

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά το Πάσχα

Tο βάψιμο των αυγών είναι μια παράδοση που υπάρχει εδώ και πάνω από 2.500 χρόνια.…

2 Μαΐου, 2024

Βεγγαλικά και Πάσχα: Πώς θα συμπαρασταθείτε στους κροτοφοβικούς σκύλους

Συνηθίζεται να ρίχνουν βεγγαλικά μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη». Εκείνη τη στιγμή, δεκάδες σκύλοι διακατέχονται…

2 Μαΐου, 2024

Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι

Αρκετά ακριβότερες είναι οι τιμές των οπωροκηπτευτικών προϊόντων στα σημεία λιανικής πώλησης σε σχέση με…

2 Μαΐου, 2024

Μητρόπολη Ταμασού για Μονή Αββακούμ: Κανένας συμβιβασμός

«Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας, και προς τούτον, δεν χωρεί κανένας συμβιβασμός», αναφέρει σε…

2 Μαΐου, 2024