ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τί αναφέρει ο Καρούσος για κρουαζιερόπλοια στο Famagusta.News (ΒΙΝΤΕΟ)

Άμεση εφαρμογή του διατάγματος για αγκυροβόληση κρουαζιερόπλοιων στη μαρίνα Αγίας Νάπας - "Διαχρονικό το αίτημα"

Στιγμιότυπο 2021 02 24 09.59.21 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Καρούσος

Απόφαση σταθμός για την Επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί η συμπερίληψη της Μαρίνας Αγίας Νάπας στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων και επιβατών κρουαζιεροπλοίων και μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φέρνει κρουαζιερόπλοια ο Καρούσος – Σημαντική εξέλιξη για την ελ. Αμμόχωστο

Πρόκειται για ιστορική απόφαση η οποία βάζει στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας τη μαρίνα Αγίας Νάπας αλλά και την επαρχία Αμμοχώστου γενικότερα.

Συγκεκριμένα βάσει του Περί Τελωνειακών Λιμανιών Διάταγμα του 2021, η μαρίνα Αγίας Νάπας εντάσσεται πλέον και επίσημα στα Λιμάνια περιορισμένης χρήσης και με αυτή την εξέλιξη, κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής που ένεκα του μεγέθους τους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τη μαρίνα, θα αγκυροβολούν στα 12 ναυτικά μίλια για εξυπηρέτηση και αποβίβαση επιβατών και πληρωμάτων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος πλέον, θα προσεγγίζουν και κρουαζιερόπλοια την επαρχία Αμμοχώστου και να γίνεται η αποβίβαση από την επίσημη πύλη εισόδου που είναι η μαρίνα Αγίας Νάπας. Είναι ένα αίτημα, ανέφερε, το οποίο ήταν διαχρονικό από όλους τους φορείς της επαρχίας Αμμοχώστου και έχει επιλυθεί.

Η σημαντική εξέλιξη αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά και στην αύξηση του τουριστικού κύματος στην περιοχή και συγκεκριμένα στην προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, ενώ παρόμοιο διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί και με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της κατασκευής της μαρίνας Παραλιμνίου.

Famagusta.News