ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Το “Ανακυκλώψαρο” της Medochemie τοποθετήθηκε στην παραλία “Λάντα” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Άλλο ένα οικολογικό στολίδι της Medochemie κοσμεί την παραλία "Λάντα" στην Αγία Νάπα

Το πρωτότυπο “Ανακυκλώψαρο”, έργο του γνωστού καλλιτέχνη Απόστολου Παντελή και χορηγό τη φαρμακοβιομηχανία Medochemie δεσπόζει πλέον της παραλίας “Λάντα”, στην Αγία Νάπα. Το οικολογικό αυτό στολίδι κοσμεί ήδη τις παραλίες του “Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού”, των “Μπάνιων” στην Πάφο και των “Φοινικούδων” στη Λάρνακα, στέλνοντας το μήνυμα ένταξης της ανακύκλωσης των πλαστικών στην καθημερινότητα μας.

Δείτε τα πλάνα από την τελετή αποκαλυπτηρίων που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Η τελετή τοποθέτησης του “Ανακυκλώψαρου”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στην παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας, Χρίστου Ζαννέττου και εκπροσώπων της εταιρείας Medochemie.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο Θάλασσα, τα οποία στη συνέχεια, μέσω της τροφικής αλυσίδας, καταλήγουν στον ανθρώπινο οργανισμό, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Αυτή η κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση εκατομμυρίων θαλάσσιων ζώων και την καταστροφή των μικροοργανισμών, που παράγουν περισσότερο από 10% του οξυγόνου που αναπνέουμε.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ Χριστάκης Σεργίδης, με αυτή την ενέργεια, η Medochemie και ο Δήμος Αγίας Νάπας ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της ρύπανσης της Μεσογείου, η οποία μέρα με τη μέρα, από κέντρο μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς, μετατρέπεται σε μια “πλαστική” θάλασσα.

Την ίδια ώρα απηύθυνε μήνυμα προς όλους να γίνουν συμπαραστάτες των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές, εταιρίες και οργανώσεις για την προστασία των θάλασσών και του πλανήτη, με την υιοθέτηση καινοτόμων δράσεων, όπως το “Ανακυκλώψαρο”.

Παράλληλα, ο κ. Σεργίδης, κάλεσε την πολιτεία να συμβάλει στην δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας στα μικρά παιδία με την εφαρμογή της κατάλληλης εκπαίδευσης από τα νηπιαγωγεία, βάζοντας με αυτό τον τρόπο φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του οικοσυστήματος των ωκεανών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Medochemie, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης και σε άλλες παραλίες της Κύπρου, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου είπε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις τις οποίες υλοποίησε ή σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος.

“Ο Δήμος Αγίας Νάπας σημείωσε πρωτοπορεί τόσο στις γαλάζιες σημαίες (15), όσο και στις καθαρές θάλασσες και προσπάθεια αυτής της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας του Δήμου Αγίας Νάπας έχει στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση του κοινού για ενεργή συμμετοχή σε ενέργειες φιλικές τόσο προς το περιβάλλον όσο και το θαλάσσιο οικοσύστημα με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της ρύπανσης”.

Famagusta.News