Αγία Νάπα: Το θέατρο Κάρμα ανεβάζει το βραβευμένο έργο «Ο Βαγορής»

Το θέατρο Κάρμα ανεβάζει το βραβευμένο έργο «Ο Βαγορής» - Όλες οι πληροφορίες

1 7

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και τo Θέατρο Κάρμα, σας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση της Τούλας Κακουλλή «Ο Βαγορής», στο πλαίσιο του τρίμηνου θεατρικών παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας, την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας.

Είσοδος Ελεύθερη!

Η σκλαβιά της πατρίδας του, του βάραινε την ψυχή. Δεν άντεχε να τη βλέπει κάτω από τον αγγλικό ζυγό.

Έτσι εντάχτηκε σε εκείνο τον άνισο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α για την απελευθέρωση της μικρής-πικρής πατρίδας. Και ο δεκαοκτάχρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης “Ο Βαγορής”, όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι οικείοι του, πήρε “την ανηφοριά και το μονοπάτι”, για να την ανταμώσει. Αντίτιμο θα ήταν η ίδια του η ζωή και το ήξερε, μα δεν τον ένοιαζε. Κόντρα στον Άγγλο κατακτητή, ύψωσε το ανάστημα του και ένα πρωί της άνοιξης, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγχόνη, για χάρη αυτής της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ και για χάρη του νησιού του. “Μακάρι να είμαι ο τελευταίος που πεθαίνω στην αγχόνη”, ήταν τα στερνά του λόγια, πριν ξεψυχήσει. Και πράγματι ήταν ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε. Η ιστορία κατέταξε τον Βαγορή στην τάξη των αθανάτων.

Σκηνοθεσία: Κώστας Σχοινιού

Παραγωγή: Δώρος Κυριακίδης

Βοηθός σκηνοθέτης: Ερμιόνη Κωμοδρόμου

Μουσική επιμέλεια: Χριστόδουλος Ολύμπιος

Σκηνικά κοστούμια: Κωνσταντίνου Σπύρου

Κομμώσεις: Βίκυ Ευσταθίου

Παίζουν: Κώστας Σχοινιού, Άντρη Αγαθαγγέλου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου, Ανδρέας Πελετιές και στο ρόλο του ΒΑΓΟΡΗ ο Κωνσταντίνος Γαβριήλ