Αγία Νάπα/Τουρισμός: Στα προ πανδημίας επίπεδα η πληρότητα ξενοδοχείων

Στα προ πανδημίας επίπεδα ανέρχονται οι πληρότητες ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, που κυμαίνονται μεταξύ 85% - 90% σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χρίστο Ζαννέτου

93F4A5BE E4F7 4EBE A0C7 584903CB1F61 exclusive

Στα προ πανδημίας επίπεδα ανέρχονται οι πληρότητες ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, που κυμαίνονται μεταξύ 85% – 90% με τον Δήμαρχο Χρίστο Ζαννέτου να δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ζαννέττου είπε ότι η τουριστική κίνηση στην Αγία Νάπα μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική. «Βάσει των στοιχείων, τα οποία διασταυρώνουμε, μεταξύ των οποίων διανυκτερεύσεις και πληρότητες ξενοδοχείων, βρισκόμαστε στα επίπεδα του 2018 και 2019, δηλαδή στην προ πανδημίας εποχή», επεσήμανε

Πρόσθεσε ότι «η κίνηση που έχουμε φέτος μας αφήνει αρκετά ικανοποιημένους, αφού υπάρχει αύξηση στις αφίξεις τουριστών τόσο από τις παραδοσιακές αγορές που προτιμούν την Αγία Νάπα για τις διακοπές τους όσο και από νέες αλλά και υφιστάμενες αγορές που αναπτύσσονται και αυξάνονται συνεχώς». Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, «είναι πολύ ενθαρρυντικό για τον τουρισμό, όχι μόνο για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο» και εξέφρασε την ευχή «με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων που καταβάλλονται, να επιτύχουμε το στόχο μας για αύξηση της τουριστικής ροής μέχρι και τον Οκτώβριο προκειμένου να κρατηθούμε στα προ πανδημίας αριθμούς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «υπάρχουν κρατήσεις και για τους επόμενους μήνες, ωστόσο διαφαίνεται μια κάμψη όσον αφορά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο». Φαίνεται, πρόσθεσε, «ότι υπάρχει αύξηση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αφού ο κόσμος ψάχνει τα πιο καλά πακέτα από πλευράς τιμής».

Ταυτόχρονα εξέφρασε αισιοδοξία ότι «επειδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η Αγία Νάπα διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις, θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε αρκετό κόσμο. Θετικό για την Αγία Νάπα είναι ότι αρκετοί συμπατριώτες μας έκαναν, κάνουν και προγραμμάτισαν τις διακοπές τους μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου».

Οσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι πληρότητες είναι μεταξύ 85% – 90% μέχρι και τα μέσα Αυγούστου». Παρά το γεγονός, είπε, «ότι και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οι πληρότητες είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητικές, εντούτοις υπάρχει μια αργή ροή κρατήσεων, η οποία παρατηρείται όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα στην υπόλοιπη Κύπρο».

Ερωτηθείς από ποιες αγορές προσελκύει τουρισμό η Αγία Νάπα, ο Δήμαρχος είπε ότι «οι παραδοσιακές αγορές που προτιμούν την περιοχή μας είναι η βρετανική, η γερμανική και η σκανδιναβική, αλλά φέτος φάνηκε να υπάρχει μια αυξητική τάση από τις χώρες αυτές. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει σημαντική αύξηση από αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Γαλλία, Ρουμανία αλλά και το Ισραήλ».

Σημείωσε ακόμα ότι «με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, κυβέρνησης, τοπικών Αρχών και ιδιωτών, θα γίνει κατορθωτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη την Κύπρο, που είναι εδώ και χρόνια, ο στόχος όλων». Με την επιμήκυνση αυτή, «αρκετά ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, θα καταφέρουν να λειτουργούν και τους χειμερινούς μήνες, με αποτέλεσμα να επωφελούνται τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι που δεν θα αναγκάζονται να σταματούν την εργασία τους λόγω εποχικότητας», κατέληξε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Πηγή: ΚΥΠΕ