Αγία Νάπα: Τσάκωσαν αιτητές ασύλου να εργάζονται παράνομα

"Χτένισαν" την Αγία Νάπα οι Αρχές

7DEA143F 60F0 4A4C 97EC 04ACEBF3DC7C exclusive

Δράσεις της Αστυνομίας στις τουριστικές περιοχές Αγίας Νάπας και Πρωταρά μεταξύ των ημερομηνιών 28/7/23-31/7/23. Στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίου ενεργείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις με την συμμετοχή μελών των αστυνομικών σταθμών Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 81 υποστατικά και ελέχθησαν 85 πρόσωπα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 4 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίο εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί αιτητές πολιτικού ασύλου οι οποίοι εργάζονταν χωρίς την σχετική άδεια.

Οι ελληνοκύπριοι εργοδότες τους κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κληθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.