ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τσουχτερά πρόστιμα για laughing gas – €1.000 πρόστιμο σε 35χρονο

laughing gas Laughing gas, Αέριο Γέλιου

Πρόστιμα ύψους 1100 ευρώ και 700 ευρώ επέβαλε σήμερα σε 35χρονο και 23χρονη, αντίστοιχα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για υποθέσεις πώλησης υποδειξίου του αζώτου (αερίου γέλιου).

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, κατά την εκδίκαση των δύο υποθέσεων παράνομης πώλησης υποξειδίου του αζώτου, έκρινε σήμερα ένοχους τον 35χρονο και την 23χρονη για τη διάπραξη του αδικήματος της αλόγιστης χορήγησης φαρμάκου, δηλαδή του αναισθητικού υποξειδίου του αζώτου, και για τη διάπραξη του αδικήματος των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων.

Το δικαστήριο, προστίθεται, επέβαλε ποινή προστίμου ύψους 1100 ευρώ στον 35χρονο, τον οποίο μέλη της Αστυνομίας είχαν εντοπίσει λίγο μετά τα μεσάνυκτα την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στην περιοχή Αγίας Νάπας, να ασχολείται με την πώληση υποξειδίου του αζώτου.

Στην 23χρονη, την οποία μέλη της Αστυνομίας είχαν εντοπίσει γύρω στις 11.50 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 14 Αυγούστου, στην περιοχή Αγίας Νάπας, να ασχολείται με την πώληση υποξειδίου του αζώτου, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή προστίμου ύψους 700 ευρώ.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, ακόμη δύο υποθέσεων παράνομης πώλησης υποξειδίου του αζώτου.

Κατηγορούμενη στην πρώτη υπόθεση είναι 23χρονη, την οποία μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα την περασμένη Τρίτη 14 Αυγούστου, να ασχολείται με την πώληση υποξειδίου του αζώτου στην περιοχή Αγίας Νάπας.

Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενη είναι 22χρονη, την οποία μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή, στην περιοχή Αγίας Νάπας, να ασχολείται με την πώληση υποξειδίου του αζώτου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι δυο νεαρές παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου, που ορίστηκε η εκδίκαση των υποθέσεων.

Τη διερεύνηση των τεσσάρων υποθέσεων είχε αναλάβει ο αστυνομικός σταθμός Αγίας Νάπας.

Πηγή: ΚΥΠΕ