Αιμιλία Ευαγγέλου-Ξύδια: “Η Αγία Νάπα δεν έχει τον κόσμο που της αξίζει”

Αγανάκτηση κατά πολιτείας για την κατάσταση στην Αγία Νάπα - "Όλοι οι Αγιαναπίτες να διεκδικήσουμε τον σεβασμό που οφείλει να μας έχει το κράτος."

photo 15 Αιμιλία Ευαγγέλου - Ξύδια

Την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Νάπα αλλά κυρίως για την στήριξη της πολιτείας στην επίλυση των προβλημάτων εκφράζει μέσω ανάρτησής της η Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια. Η αγανάκτηση επικεντρώνεται κυρίως στην Αστυνόμευση που θα όφειλε να είχε η περιοχή, στην είσπραξη των οφειλόμενων προστίμων από τους τουρίστες, στα τετράτροχα οχήματα και στις διεκδικήσεις που πρέπει να κάνουν οι δημότες της Αγίας Νάπας ώστε να λάβουν στήριξη από την πολιτεία.

Αυτούσια η ανάρτησή της:

“Όχι ρε φίλε η Αγία Νάπα δεν έχει το κόσμο που τις αξίζει. Αλλά αυτο ισχύει και για πολλά αλλά μέρη της Κύπρου μας. Δεν τον έχουμε και οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως δεν είναι τοπικοί. Και το γεγονός ότι κάποια μεμωνομενα περιστατικά χαλάνε όλη την άλλη όμορφη εικόνα της Αγίας Νάπας πρέπει να μας προβληματίσει και να ψάξουμε τα σωστά αίτια:

1. Αστυνόμευση κάθε χρόνο γράφουμε άρθρα ότι δεν γίνεται να έχουμε 30-50 χιλιαδες κόσμο και στο αστυνομικό μας σταθμό να έχουμε στην καλύτερη περίπτωση 6 αστυνομικούς ανα βάρδια τους οποίους ευχαριστούμε και σεβόμαστε διότι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και όταν αποφασίσουν από το αρχηγείο να μας βοηθήσουν εν μέσω της σαιζόν είναι ήδη αργά μιας και ακούγετε πρώτο το όνομα του τόπου μας με δημοσιεύσεις που δεν μας αρμόζουν και εκ των υστέρων μας βοηθούν φέρνοντας μας παιδιά που μόλις έχουν τελειώσει την αστυνομική σχολή και τους ρίχνουν στα βαθειά χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις και εμπειρίες.

Τώρα θα μου πείτε τι θα κάνει και ο αρχηγός αυτά μπορεί να κάνει, δυστυχώς όμως αυτός είναι ο αρχηγός και αυτός οφείλει να γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει, διότι η Αγία Νάπα έχει πρόβλημα αστυνόμευσης και κατ´επέκταση και όλοι μας.

2. Τεράστιο θέμα που πρέπει να το δει ξεκάθαρα η Βουλή και να νομοθετήσει. Εν έτος 2023 δεν μπορεί να επιβάλει στο κάθε τουρίστα ότι πρέπει να πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο του. Εσύ σαν πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας έχεις υποχρέωση να ακολουθείς τους κανόνες του κυπριακού κράτους και αν τους παραβείς οφείλεις να πληρώνεις το πρόστιμο σου. Αν όμως είσαι τουρίστας αυτό δεν ισχύει, εν ολίγοις αυτό που ισχύει για τους τουρίστες είναι «κανείς ότι θες και φεύγεις κύριος από το κράτος χωρίς καμία επίπτωση και χωρίς να πληρώνεις τα εξώδικα πρόστιμα σου». Αν είναι ποτέ δυνατόν. Αλήθεια οι βουλευτές μας δεν προβληματίζονται περί αυτού; Είναι οι κύριοι ένοχοι και υπεύθυνοι για την αναρχία που επικρατεί και οφείλουν να την αλλάξουν άμεσα ώστε να μην δημιουργούν πολίτες δυο ταχυτήτων. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Αγία Νάπα ισχύει για όλη την Κύπρο.

3. Δικαιούνται με βάση την νομοθεσία μας όλα αυτά τα τετράτροχα και πάλι εδώ προχειρότητες στην νομοθεσία που τα διέπει και αφορά την περί ασφάλεια κτλ διότι το μόνο που νοιάζει την κυπριακή δημοκρατία είναι να παίρνει την φορολογία από αυτά τα οχήματα.

4. Εμείς τώρα σαν Δήμος προσπαθούμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και θαύματα. Διεκδικούμε και άλλους δημοτικούς αστυνομικούς αλλά κάποτε είναι λες και στου «κουφου την πόρτα όσο θες βρόντα».

Όλοι πλέον οι Αγιαναπιττες πρέπει να διεκδικήσουμε το σεβασμό που οφείλει να μας έχει το κράτος. Και αυτό αφορά την ασφάλεια μας. Δεν γίνεται κύριοι του κράτους να θέλετε μόνο τα λεφτά μας. Η σχέση πρέπει να είναι αλληλένδετη να δίνεται και παίρνετε ή να παίρνετε και να δίνεται και όχι μόνο να περιμένετε να πάρετε. Και να θυμάστε όσα πιο πολλά δώσετε τόσο πιο πολλά θα πάρετε. Και δεν μιλάω πάλι μόνο για την Αγία Νάπα δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα για όλη την Κύπρο και για όλους τους τομείς.

«Πρέπει και οφείλει το κράτος μας επιτέλους να είναι μπροστά απο τα γεγονότα και όχι να τα τρέχει τα γεγονότα απο πίσω….”