Αίτημα για αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ στη μαρίνα Αγίας Νάπας-Εγκαταλείπουν εμπόλεμες περιοχές

Αιτήματα για να δεχθεί σκάφη με Ισραηλινούς και ξένους υπηκόους, που εγκαταλείπουν εμπόλεμες περιοχές του Ισραήλ δέχθηκε η μαρίνα Αγίας Νάπας

13612376 E043 424F 975B 1EE9531EC9EF exclusive

Αιτήματα για να δεχθεί σκάφη με Ισραηλινούς και ξένους υπηκόους, που εγκαταλείπουν εμπόλεμες περιοχές του Ισραήλ δέχθηκε η μαρίνα Αγίας Νάπας.

Τα πρώτα δύο σκάφη, στα οποία θα επιβαίνουν 65 Ισραηλινοί και ευρωπαίοι πολίτες θα φτάσουν από τη Χάιφα εντός της ημέρας στην μαρίνα, που έχει στήσει ήδη μηχανισμό για την υποδοχή τους.

Στο ένα σκάφος θα επιβαίνουν 50 άτομα και στο άλλο 15, με την πλειοψηφία να είναι γυναικόπαιδα, όπως ανέφερε στο philenews o διευθυντής της μαρίνας, Κώστας Φυτιρής. «Εμείς θα παρέχουμε όλη την υποστήριξη που χρειάζονται και δωρεάν παραμονή για τα σκάφη», σημείωσε.

Για την άφιξη των σκαφών ενημερώθηκε σχετικά το ΥΠΕΞ και το ΚΣΕΔ και έγιναν διευθετήσεις ώστε να παραληφθούν οι επιβαίνοντες στα σκάφη και να μεταφερθούν στη Λάρνακα. Όσοι έχουν πτήσεις για άλλες χώρες θα μεταφερθούν σε χώρο προσωρινής διαμονής, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο ΚΕΝ Λάρνακας, το οποίο υποδέχεται υπηκόους και άλλων ξένων χωρών μετά την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Εστία.

Η μαρίνα Αγίας Νάπας έχει δεχθεί άτυπα αιτήματα για την υποδοχή κι άλλων σκαφών και θα παραμείνει σε ετοιμότητα, ανέφερε ο κ. Φυτιρής. «Ζήσαμε και εμείς στην Κύπρο τέτοιες στιγμές και θα παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι έτοιμη να συμβάλει στη διαχείριση του ζητήματος, σε συνεργασία με τις Αρχές της Δημοκρατίας».

Πηγή: Philenews