Απάντηση Ε. Μαύρου σε Δήμαρχο Αγίας Νάπας για ηχορύπανση

x212 Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιάννης Καρούσος, Ηχορύπανση

“Η Επιτροπή Εσωτερικών δεν χρειάζεται εκκλήσεις για «να ασχοληθεί σοβαρά» με το ζήτημα. Είναι με πρωτοβουλία της που αναδείχθηκε το πρόβλημα”, αναφέρει με γραπτή δήλωσή της η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, ως απάντηση στο Δήμαρχο Αγίας Νάπς για το πρόβλημα της ηχορύπανσης.

Αυτούσια η δήλωση

Απάντηση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών σε χθεσινή δήλωση του Δημάρχου Αγίας Νάπας για το πρόβλημα της ηχορύπανσης.

Με χθεσινή του δήλωση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ζητά να τεθεί τέλος στα φαινόμενα συστηματικής οχληρίας και ηχορύπανσης πριν να είναι αργά για τον τουρισμό.

Το πρόβλημα αναδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, πρόσφατα σε συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Περιέργως, αντί ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει ανενεργός, ασκεί κριτική στη Βουλή γιατί δεν ψηφίζει άμεσα ένα γενικόλογο και αόριστο Νομοσχέδιο, που κατάθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είναι, φαίνεται, με την εντύπωση ότι το σχετικό νομοσχέδιο επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς. Αν ζητούσε όμως να ενημερωθεί καλύτερα, θα συνειδητοποιούσε ότι με το κατατεθειμένο νομοσχέδιο απλώς εδραιώνεται η αναρχία, αφού ούτε πρόνοιες στον Ποινικό Κώδικα υπάρχουν, ούτε εξώδικα, ούτε άλλες εναλλακτικές διαδικασίες επιβολής της τάξης.

Η Επιτροπή Εσωτερικών δεν χρειάζεται εκκλήσεις για «να ασχοληθεί σοβαρά» με το ζήτημα. Είναι με πρωτοβουλία της που αναδείχθηκε το πρόβλημα.

Αντίθετα, είναι η εκτελεστική εξουσία, που απέτυχε να ελέγξει την παρανομία και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας θάπρεπε να ήταν καλύτερα πληροφορημένος.