Εντείνονται οι έρευνες για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

"Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίζει το κίνητρο"

Οι εξετάσεις και οι ανακρίσεις συνεχίζονται εντατικά με στόχο να διευκρινιστούν τα κίνητρα και να διαλευκανθεί η υπόθεση ανέφερε σήμερα για την υπόθεση της απόπειρας φόνου τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου.

Ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων ρωτήθηκε για την εξέλιξη των ερευνών για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα και αν την Τετάρτη θα οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης ο 38χρονος που τελεί υπό κράτηση ή αν αυτός θα τεθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά τα όσα είπε στην κατάθεση του.

Απαντώντας, ο κ. Δημητρίου είπε ότι οι έρευνες και οι εξετάσεις συνεχίζονται εντατικά και προς εξιχνίαση και αυτής της υπόθεσης.

Πρόσθεσε ότι θα αναμένουν τις εξελίξεις.

Ερωτηθείς αν έχει διαπιστωθεί το κίνητρο, είπε πως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες και τα στοιχεία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα φόνου στρεφόταν εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το κίνητρο. Ερωτηθείς αν αύριο κλιμάκιο του ΤΑΕ θα μεταβεί στις Κεντρικές Φυλακές για έρευνα και λήψη καταθέσεων, ο κ. Δημητρίου είπε πως ακόμα δεν έχει αποφασισθεί αν θα είναι αύριο ή μεθαύριο, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε άλλη ερώτηση αν έχει ξεκαθαριστεί ότι ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος είναι το πρόσωπο που οργάνωσε την απόπειρα φόνου, ο κ. Δημητρίου είπε πως “έχει συλληφθεί, ανακρίνεται και θα δούμε στην πορεία”.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ