Αρχίζει τέλη Οκτωβρίου το 5ο Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

a Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, Πολιτισμός

Αρχίζει στις 30 Οκτωβρίου η Α’ Φάση του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2017, όταν έντεκα συνολικά γλύπτες θα δημιουργήσουν 20 έργα στο χώρο του ομώνυμου Πάρκου.

α1 Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, Πολιτισμός

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «οι καλλιτέχνες Υuriy και Liudmyla Mysko από την Ουκρανία θα φιλοτεχνήσουν τα έργα «Fishes», «Mermaid», «Siren», «Poseidon» ενώ ο Igor Tkachivskyi επίσης από την Ουκρανία θα δημιουργήσει τα έργα «Leda», «Angel», και «Earth». Επίσης ο  Αndriano Ciarla από την Ιταλία θα δημιουργήσει το έργο «Goddess of Love»,  ο επίσης Ιταλός Michele Valenza θα φιλοτεχνήσει το έργο «The Beautiful Flowers for Peace» ενώ ο Thierry Lauwers από το Βέλγιο θα κάνει τα έργα «Zeus», «Dionysus» και «Athena».

Ακόμα «ο Jorgen Van Daele από το Βέλγιο θα φιλοτεχνήσει το έργο «Struggle for Peace», ο Βesim Caushi από την Ελλάδα θα δημιουργήσει τα έργα «Sky» και «Sea Boat», ο Viktar Kopach από τη Λευκορωσία θα κάνει τα έργα «Mother and Child» και «Antik Dream», ο Ciprian Hopirtean από τη Ρουμανία θα φιλοτεχνήσει το έργο «Kouros», ο Gennady Kutlybaev από τη Ρωσία θα φιλοτεχνήσει το έργο «The Milky Way» και ο Malin Malinov από τη Βουλγαρία θα δημιουργήσει το έργο «Silhouette».

Προστίθεται ότι «μέσα από τη  διεξαγωγή του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής ο Δήμος Aγίας Νάπας στοχεύει να εμπλουτίσει το Πάρκο με περισσότερα έργα, να προάγει την Τέχνη της Γλυπτικής και γενικά τον πολιτισμό της Κύπρου, αναδεικνύοντας στοιχεία της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς».

Σημειώνεται ακόμα  ότι «για μία ακόμη φορά αρωγός και συμπαραστάτης στην διεξαγωγή και διεκπεραίωση των εργασιών του 5ου Συμποσίου είναι ο Κίκης Κωνσταντίνου, του οποίου η αφοσίωση, το μεράκι και η αγάπη που τρέφει για τις τέχνες και γενικά για τον πολιτισμό είναι ευρύτερα γνωστό».

Πηγή: ΚΥΠΕ