Αθωωτική απόφαση για την ΣΠΕ Αγίας Νάπας

a 2 Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους στη γνωστή υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν αθώοι οι Α.Κ., από την Αγία Νάπα, πρώην γραμματέας της ΣΠΕ, Α.Σ., από το Λιοπέτρι, επιχειρηματίας, και Ν.Ν., από τη Σωτήρα, άνεργος. Και οι τρεις είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2017 σχετικά με τη διερευνώμενη απάτη που αποκαλύφθηκε στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Νάπας, ωστόσο, μετά από ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν των κατηγοριών, αφού σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου η προσαχθείσα μαρτυρία δεν δικαιολογούσε ποινική καταδίκη τους.

Η υπόθεση αφορούσε δάνειο στη ΣΠΕ Αγ. Νάπας ύψους 330 χιλιάδων ευρώ, χρήματα για τα οποία οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν κατηγορίες ότι συνωμότησαν να αποσπάσουν. Βασικό συστατικό του κατηγορητηρίου ήταν ότι ο Νέστορος, ο οποίος εμφανίστηκε ως πρωτοφειλέτης στο δάνειο, παρουσιάστηκε στη σχετική αίτηση ως αυτοεργοδοτούμενος οικοδόμος με μισθό δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, ενώ στην πραγματικότητα ήταν άνεργος χωρίς εισόδημα κατά τον επίδικο χρόνο, δηλαδή τον Απρίλιο του 2008.

Μετά τις συλλήψεις, τα τρία πρόσωπα κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν μεταξύ τους, ώστε με δόλιο τρόπο να αποσπάσουν από τη ΣΠΕ Αγίας Νάπας το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ με αίτηση δανείου η οποία περιείχε ψευδείς πληροφορίες. Στην απόφασή του, το κακουργιοδικείο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκαν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας οι κατηγορίες, εξ ου και αθώωσε τους κατηγορουμένους.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ