Δενδροφύτευση στην Αγία Νάπα από τα παιδάκια του Δημοσίου Νηπιαγωγείου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

trees Δενδροφύτευση, Πάρκο Γλυπτικής, Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Με τις χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών του Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας γέμισε χθες Τρίτη (9 Απριλίου 2019), το Πάρκο Γλυπτικής, τα οποία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους φύτευσαν στους χώρους του Πάρκου τα δικά τους δεντράκια.

trees4 Δενδροφύτευση, Πάρκο Γλυπτικής, Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Τα παιδιά, τη Διευθύντρια κα. Εύα Κώστα και τις δασκάλες, υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του Πάρκου ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας κ. Κίκης Κωνσταντίνου και η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, οι οποίοι χαιρέτησαν τη θετική ανταπόκρισή και προθυμία τους να συμμετάσχουν και αυτοί με τη σειρά τους, στις προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις που έχει προβεί ο Δήμος, με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του Πάρκου Γλυπτικής.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γλύπτες να δημιουργούν τα έργα τους και να επισκεφθούν την γέφυρα “Αργώ”. Στο τέλος της ξενάγησης τόσο η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα. Εύα Κώστα όσο και οι δασκάλες φανερά ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα συγχάρηκαν τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου Γλυπτικής, την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου και όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του Πάρκου, το οποίο χαρακτήρισαν ως ένα σπουδαίο, μοναδικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς, που όμοιό τους όπως διαπίστωσαν δεν θα υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

trees3 Δενδροφύτευση, Πάρκο Γλυπτικής, Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Την σημερινή δεντροφύτευση στήριξε έμπρακτα το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Επαρχίας Αμμοχώστου αφού σε αυτή πήραν μέρος ο Εκτελεστικός Γραμματέας Επαρχιακός Αμμοχώστου κ. Μιχάλης Παράσχου και η Επαρχιακή Λειτουργός Αμμοχώστου και Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου του Κινήματος κυρία Λίζα Παράσχου, οι οποίοι φύτευσαν μαζί με τα παιδιά τα δικά τους δέντρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παράσχου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου, ο οποίος έχει φροντίσει να συμμετέχουν μαθητές και παιδιά των δημόσιων εκπαιδευτηρίων του Δήμου και της Επαρχίας στις δενδροφυτεύσεις καθώς και για την εξαγγελία του να πραγματοποιήσει δεντροφύτευση 15,000 δενδρυλλίων, την οποία χαρακτήρισε δυνατή και άξια επαίνων.

trees2 Δενδροφύτευση, Πάρκο Γλυπτικής, Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

“Ως Κίνημα Οικολόγων” ανέφερε “θεωρούμε ότι ως μια μικρή Επαρχία Αμμοχώστου, η οποία βρίσκεται κάτω από τον Τουρκικό Ζυγό – ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της είναι υπό κατοχή και ένα μικρό έδαφός της ποσοστού 13% περίπου είναι η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

“Μέσα από αυτές τις δράσεις” συνέχισε, “οι Δήμοι και Κοινότητες καλούνται να ενωθούν και να κάνουν το καλύτερο δυνατόν έτσι ώστε να αφήσουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές για τα μικρά παιδιά, τα οποία θα συνεχίσουν την πορεία, την οποία εμείς οι ίδιοι έχουμε χαράξει και πιστεύουμε ότι θα πάμε πιο καλά και πιο μπροστά”.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών και η Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου θα βρίσκονται δίπλα στον Δήμο Αγίας Νάπας για δενδροφυτεύσεις αλλά και για όποιες άλλες προοδευτικές δράσεις και ενέργειες του Δήμου.

Famagusta.News