Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Παραπέμφηκε στο Κακουργιοδικείο – Ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο ίδιος, καθώς και εταιρεία που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες

Screenshot 1 8 exclusive, Δικαστήριο, Χρίστος Ζαννέττου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ο οποίος την περασμένη Κυριακή πέτυχε την επανεκλογή του στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Σήμερα παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου το οποίο συνεδρίασε στο Παραλίμνι και αντιμετωπίζει κατηγορίες απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων σχετικά με υπόθεση εξασφάλισης €765.000 από ευρωπαϊκά κονδύλια πριν από 12 χρόνια, που έχουν σχέση με την αναβάθμιση ξενοδοχείου του οποίου ήταν διευθυντής και μέτοχος τον επίδικο χρόνο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο ίδιος, καθώς και εταιρεία που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου ενώπιον του Κακουργιοδικείου όπου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι ενοχή.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Συγκεκριμένα θα υπογράψει εγγύηση 100,000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό πρέπει να υπογράψει και αξιόχρεος εγγυητής.

Όσον αφορά την παραμονή του στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να ερμηνεύσει τον νέο Περί Δήμων Νόμο που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου για τον εάν πρέπει ή όχι να τεθεί σε αργία ο κ. Ζαννέτου. Σε περίπτωση αργίας του χρέη Δημάρχου θα τελεί ο Αντιδήμαρχος του Δήμου με τους περισσότερους εκλογείς, ήτοι ο Αντιδήμαρχος Σωτήρας, Αντώνης Κουμή.

Famagusta.News