Δήμος Αγίας Νάπας: Μετέτρεψε τον Πύργο ναυαγοσωστών σε χειμερινό και δημιούργησε Εκπαιδευτικό Κέντρο

Η παραλία Μακρόνησος είναι η πρώτη οργανωμένη παραλία για λουόμενους τη χειμερινή περίοδο

Screenshot 3 2 Δήμος Αγίας Νάπας, Ναυαγοσώστες
Last updated:

Στην μετατροπή του Πύργου ναυαγοσωστών σε χειμερινό και στη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου των ναυαγοσωστών προέβη ο Δήμος Αγίας Νάπας στην παραλία Μακρόνησος

Επιθεώρησε το έργο ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου

Πλήρως εξοπλισμένη έτσι ώστε να παρέχεται ασφάλεια από τους ναυαγοσώστες στους χειμερινούς κολυμβητές είναι από τη Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 η παραλία Μακρόνησος, η οποία να σημειωθεί είναι η πρώτη οργανωμένη παραλία για λουόμενους τη χειμερινή περίοδο.

447778741 482744090952010 5550055874136919512 n Δήμος Αγίας Νάπας, Ναυαγοσώστες

Στην εν λόγω παραλία ο Δήμος προχώρησε σε εργασίες τροποποίησης του Πύργου ναυαγοσωστών έτσι ώστε να παρέχονται οι υπηρεσίες διάσωσης από τους ναυαγοσώστες κατά τη χειμερινή περίοδο. Συγκεκριμένα έχει κατασκευαστεί στέγη και έγινε εγκατάσταση παραθύρων ενώ δίπλα από τον πύργο δημιουργήθηκε με ξύλινη κατασκευή το Εκπαιδευτικό Κέντρο όπου θα εκπαιδεύονται οι ναυαγοσώστες.

Ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποπεράτωση των εργασιών, οι οποίες όπως ανέφερε θα προσδώσουν οφέλη στο χειμερινό τουριστικό προϊόν, αφού οι κολυμβητές θα απολαμβάνουν την κολύμβηση και κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ οι ναυαγοσώστες θα έχουν πλέον στεγασμένο χώρο για την εκπαίδευσή τους.

Οι εν λόγω εργασίες πρόσθεσε καταδεικνύουν εμπράκτως ότι η ασφάλεια των χειμερινών κολυμβητών καθώς και η αναβάθμισή της παραλίας Μακρόνησος σε οργανωμένη παραλία την χειμερινή περίοδο είναι υψίστης σημασίας και στις προτεραιότητες του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Ναυαγοσωστών «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» κ. Αδάμος Καζακάς ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου για τη δημιουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου των ναυαγοσωστών, ένα σημαντικό έργο όπως είπε, το οποίο θα παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις κι έτσι θα γίνεται πλέον η εκπαίδευση των ναυαγοσωστών κάτω από ομαλές συνθήκες.