Διοργανώθηκε στην Αγία Νάπα η 9η Έκθεση Κρασιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο “Adams Beach” στην Αγία Νάπα η 9η Έκθεση-Παρουσίαση Κυπριακού Οίνου την οποία διοργάνωσε ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου “Βάκχος”.

Στην έκθεση συμμετείχαν τριάντα οινοποιεία από την Κύπρο τα οποία προσέφεραν κρασί στους επισκέπτες για γευσιγνωσία.

DSC 6766 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Προηγήθηκε ειδική παρουσίαση για επαγγελματίες καθώς και masterclass για τις κυπριακές ποικιλίες κρασιού από τον οινολόγο και Πρόεδρο Οινοχόων Κύπρου, Γιώργο Κασσιανό.

DSC 6759 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην αμπελούργία και κατ’ επέκταση στην οινοποιία και έχει ως βασικό άξονα της πολιτικής της το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας, μέσω του οποίου διατίθενται ετησίως γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οινοποιίας, με παράλληλη προώθηση μέτρων αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας της διατροφικής αλυσίδας.

DSC 6776 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η ανάπτυξη των κλάδων προωθείται και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών οίνου, όπως το “Μαραθεύτικο” και το “Γιαννούδι” αλλά και ειδικό επενδυτικό μέτρο μέσω του οποίου παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά γεωργικού αμπελουργικού εξοπλισμού.

DSC 6834 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία σε αμπελουργία και οινοποιία, δήλωσε ο Υπ. Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση, αποδίδει μεγάλη σημασία στην αμπελουργία και στην οινοποιία και έχει ως βασικό άξονα της πολιτικής της το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας μέσω του οποίου διατίθενται ετησίως γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οινοποιίας».

DSC 6827 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Σε χαιρετισμό του το Σάββατο στην 9η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού ο Υπουργός Γεωργίας είπε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι πέραν των 5 εκατομμυρίων, «προωθούνται παράλληλα, μέτρα αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας της διατροφικής αλυσίδας».

DSC 6817 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, η ανάπτυξη των κλάδων προωθείται και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα,  μέτρα διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών οίνου όπως το ‘Μαραθεύτικο’ και το ‘Γιαννούδι’, αλλά και ειδικό επενδυτικό μέτρο μέσω του οποίου παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά γεωργικού αμπελουργικού εξοπλισμού».

DSC 6863 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «το προσεχές φθινόπωρο, θα γίνει νέα προκήρυξη του μέτρου αυτού, με ιδιαίτερη στόχευση στις ορεινές μας περιοχές, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του κυπριακού αμπελώνα» και εξήγησε ότι «η νέα προκήρυξη, θα προσφέρει στους αμπελουργούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουν σύγχρονα μέσα παραγωγής, με απλοποιημένες διαδικασίες και με το ύψος της επιδότησης να φτάνει μέχρι και το 70%».

DSC 6819 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καδής έκανε ειδική αναφορά «στις συνεχείς βραβεύσεις που λαμβάνουν τα κρασιά του τόπου μας σε διεθνώς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς» σημειώνοντας ότι αυτό «είναι απόδειξη της υψηλής τους ποιότητας» ενώ για τους επόμενους στόχους του Υπουργείου Γεωργίας είπε ότι πρέπει να είναι η εδραίωση, ακριβώς,  των βραβευμένων αυτών κυπριακών κρασιών στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και η διεθνής αναγνωρισιμότητά τους».

DSC 6821 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Αναφερόμενος στην εκδήλωση του Ομίλου Οινόφιλων Αμμοχώστου καθώς και σε παρόμοιες, «με τη συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού οινοποιών» ο Υπουργός Γεωργίας, είπε ότι «καταδεικνύουν τη μεγάλη σημασία που έχει η προώθηση των τοπικών οίνων στους επισκέπτες του τόπου μα

DSC 6823 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6809 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6796 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6798 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6790 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6786 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6783 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6794 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6793 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6795 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6804 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6801 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6806 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News
DSC 6805 Κρασί, Κώστας Καδής, Νέα Αμμοχώστου, Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου
©Famagusta.News

ς» Εξέφρασε, τέλος, μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνοντας, «την αυξημένη προώθηση ετικετών ξεχωριστών κυπριακών οίνων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

 

Famagusta.News