Δύο νέες προτάσεις του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού Αγίας Νάπας έγιναν έργα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 6865 scaled exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, έργα συμμετοχικού προϋπολογισμού

Μετά την υλοποίηση του στεγάστρου στο Νηπιαγωγείο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον συμμετοχικό προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Νάπας, δύο ακόμη προτάσεις που υποβλήθηκαν από το Σύνδεσμο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας “Αντώνης Τσόκκος” στο Δημοτικό Συμβούλιο, υλοποιήθηκαν και παραδόθηκαν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο στον Διευθυντή κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, παρουσία της Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων κ. Λιάνα Κανέλλου και του Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου.

DSC 6877 exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, έργα συμμετοχικού προϋπολογισμού

Πρόκειται για την κατασκευή ενός στεγάστρου στο υπαίθριο γήπεδο της καλαθόσφαιρας με προϋπολογισμό 85.000,00 ευρώ, το οποίο θα επιλύσει δύο σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο όσο αφορά το χώρο της γυμναστικής και την προστασία των παιδιών από τις καιρικές συνθήκες. Το δεύτερο έργο είναι το κιόσκι αναγνωστήριο, προϋπολογισμού 40.000,00 ευρώ, ένα εξαιρετικό και πρωτοποριακό έργο στο σχεδιασμό του – ένα ανοικτό βιβλίο, το οποίο ανοίγει και μετατρέπεται σε κιόσκι και το οποίο θα χρησιμοποιείται εκτός από αναγνωστήριο για τις διάφορες δράσεις του σχολείου.

DSC 6867 exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, έργα συμμετοχικού προϋπολογισμού

Παραδίδοντας τα έργα ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του που δύο ακόμη έργα υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του θεσμού του συμμετοχικού προϋπολογισμού και παραδόθηκαν στον κάτοχό τους, στην προκειμένη περίπτωση στο Δημοτικό Σχολείο.

Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκεια του που ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει στην Κύπρο, με εξαιρετική επιτυχία το συμμετοχικό προϋπολογισμό, ένας θεσμός ο οποίος όπως είπε δίδει το δικαίωμα στους δημότες και στα οργανωμένα σύνολα να υποβάλουν τις προτάσεις τους και με τον τρόπο αυτό συμμετέχουν ουσιαστικά στην διαδικασία επιλογής των έργων.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι η Τοπική Αρχή θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Σχολείου για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί τονίζοντας παράλληλα ότι η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου, του Συνδέσμου Γονέων και της Διεύθυνσης του Σχολείου θα συνεχιστεί.

Από πλευράς του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου “Αντώνης Τσόκκος” κ. Γιώργος Κωνσταντίνου εξέφρασε τις εγκάρδιες του ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την υλοποίηση και παράδοση των δύο αυτών σπουδαίων έργων, τα οποία όπως ανέφερε θα επιλύσουν σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε για χρόνια το Σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός εφαρμόστηκε μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να αποπληρώνει τα εγγυημένα από αυτήν δάνεια των Δήμων κι έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στους Δημότες με την μορφή έργων και με τη δική τους συμμετοχή.