Εγκαινιάζεται στην Αγία Νάπα η έκθεση θαλάσσιας συλλογής του Ρένου Κλόκκαρη

Untitled 1 9 Έκθεση, Μουσείο Θάλασσα

Τελούνται την Τετάρτη 30 Μαϊου στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» η ώρα 7.00μ.μ τα εγκαίνια της Έκθεσης Θαλάσσιας Συλλογής του γνωστού, αείμνηστου δημοσιογράφου και φυσιολάτρη Ρένου Κλόκκαρη.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας.

Τη μεγάλη αυτή συλλογή ευγενώς δωρίζουν στον Δήμο Αγίας Νάπας για να κοσμεί το Μουσείο τα παιδιά του Άρης Κλόκκαρης, Ερμής Κλόκκαρης και Λήδα Κλόκκαρη Κουρμούλη έτσι ώστε οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τους φυσικούς θησαυρούς του τόπου μας.

32489710 1531010270355090 780739047692697600 o Έκθεση, Μουσείο Θάλασσα

Λίγα λόγια για τον Ρένο Κλόκκαρη

Ο Ρένος Κλόκκαρης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1915 και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία σε χρόνους δύσκολους για τον τόπο. Άνθρωπος των γραμμάτων της ιστορίας και της μυθολογίας αλλά και λάτρης της φύσης των κάμπων, των βουνών και της θάλασσας, εξερεύνησε τον βυθό της Κύπρου απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς απίθανες θάλασσες στον Αραβικό Κόλπο, έχοντας, ως δεινός κολυμβητής, μοναδική εξάρτυσή του την μάσκα και τα βατραχοπέδιλα του.

Έψαχνε να εξερευνήσει θαλάσσιες φυσικές, αυθεντικές και αλώβητες, για να ανακαλύψει το απαράμιλλο κάλλος του βυθού που πραγματικά τον μάγεψε. Με τον τρόπο αυτό δημιούργησε σταδιακά μια συλλογή από όστρακα/κοχύλια, τα οποία και μελέτησε μέσα από διάφορα εξειδικευμένα βιβλία, εντοπίζοντας τα ονόματά τους και αναλύοντας τα χαρακτηριστικά τους.

Famagusta.News