Εντοπίστηκε δεύτερο όπλο σε ανοιχτό χώρο στην Αγία Νάπα

Οργανωμένο σχέδιο μέσω φυλακών εξετάζει η Αστυνομία

exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Στο επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας μεταφέρθηκε στις 11 με συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 37χρονος ισοβίτης για το πενταπλό φονικό του 2012 Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, εναντίον του οποίου εκτελέστηκε ένταλμα σύλληψης χθες αργά το βράδυ για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Οι ανακριτές εξετάζουν κατά πόσον ο Μαμαλικόπουλος είναι ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας εναντίον 53χρονου επιχειρηματία τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Χειροπέδες σε ισοβίτη του πενταπλού φονικού για την απόπειρα στην Αγία Νάπα

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν κατανοεί τη διαδικασία, ο Μαμαλικόπουλος απάντησε «κατανοητό, αλλά δεν έχω δει κάποιο ένταλμα». Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο οποίος υπενθύμισε την υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 38χρονος από την Πάφο, που τελεί υπό κράτηση, παραδέχθηκε ότι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος του έδινε στοιχεία, κανόνισε να του δοθεί όπλο από άγνωστο πρόσωπο, καθώς επίσης ότι παρακολουθούσε τον στόχο για ένα μήνα.

Εντοπίστηκε σεύτερο όπλο στην Αγία Νάπα

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας κατηγορίας, χθες εντοπίστηκε έμφορτο περίστροφο σε ανοικτό χώρο στην Αγία Νάπα και έπειτα εκδόθηκε ένταλμα εναντίον του υπόπτου. Ταυτόχρονα, αναζητείται το πρόσωπο που παρέδωσε το πυροβόλο αυτόματο όπλο στον επίδοξο εκτελεστή.

Η Αστυνομία αιτήθηκε όπως εκδοθεί διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Μαμαλικόπουλου, η υπεράσπιση του οποίου έφερε ένσταση. Θέση της είναι ότι η Αστυνομία δεν απέδειξε ότι ο εκτελεστής του πενταπλού φονικού του 2012 έδινε στοιχεία στον 38χρονο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, όπως ο Μαμαλικόπουλος παραμείνει υπό οκταήμερη κράτηση εκτός Κεντρικών Φυλακών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιο Στυλιανού, ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, μετά από μαρτυρία που προέκυψε εις βάρος του. Φέρεται να είναι το άτομο που οργάνωσε την απόπειρα φόνου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα, που αφορά επίθεση με πυροβόλο όπλο σε καφετέρια της Αγίας Νάπας, είχε στόχο γνωστό 53χρονο επιχειρηματία και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων.

Για την υπόθεση τελεί ήδη υπό κράτηση 38χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.