Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων της Αγίας Νάπας

Ανοίγει την Παρασκευή 04 Αυγούστου τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας - Ένα τριήμερο γεμάτος γεύσεις και αρώματα του τόπου μας

643A7389 96FD 47DB A5EE C9585657EFF7 exclusive

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Μιχάλης Βιολάρης και Μπάμπης Τσέρτος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας. Διεξάγεται στις 04-06 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου

Ανοίγει την Παρασκευή 04 Αυγούστου τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 06 Αυγούστου και υπόσχεται να χαρίσει στους δημότες και επισκέπτες του αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.

Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή 04 Αυγούστου η ώρα 8:00μ.μ η ΄Εντιμη Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Καινοτομία στο φετινό Φεστιβάλ είναι τα μαγειρευτά φαγητά από συνταγές της γιαγιάς, τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου και θα προσφέρονται για δοκιμή σε όλους τους θαμώνες. Εκτός από τα μαγειρευτά φαγητά στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα μερικά από τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου κι έτσι το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ.

Το καλλιτεχνικό μέρος της πρώτης μέρας (Παρασκευή 04 Αυγούστου) περιλαμβάνει την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Τζιαι γιώνη μες στα αγκάλια της» με τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου. Την πρώτη βραδιά κλείνει η συναυλία «Παραδοσιακά και Λαϊκά» με τον εξαίρετο Κύπριο καλλιτέχνη Μιχάλη Βιολάρη, τον οποίο πλαισιώνουν μουσικά οι Κύπριες τραγουδίστριες Αννίτα Κωνσταντίνου, Κατερίνα Παράσχου και το Μουσικό Σχήμα Άσμα.

Με τη Μουσικοχορευτική Παράσταση «Οι ρίζες της Παράδοσης» που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» αρχίζει η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (Σάββατο 05 Αυγούστου). Ακολουθεί η Μουσικοχορευτική Παράσταση του Χορευτικού Ομίλου «Ρύμβος» «Στα χρώματα του Ουρανού και της Θάλασσας» και η συναυλία «Στα χρώματα της μουσικής» με τους Πέτρο Κουλουμή και Τασούλα Καλλένου.

Η συναυλία του σπουδαίου Ελλαδίτη καλλιτέχνη Μπάμπη Τσέρτου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας (Κυριακή 06 Αυγούστου). Συμμετέχει επίσης, η Κύπρια ανερχόμενη τραγουδίστρια Φρειδερίκη Τομπάζου και συνοδεύει μουσικά το μουσικό σχήμα «Άσμα».

Της συναυλίας θα προηγηθούν Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί και τραγούδια από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου.

Η είσοδος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: https://bit.ly/3PUTkUG