Γιάννης Καρούσος για συνενώσεις Δήμων: “Τρόπος για μεγάλους Δήμους να απορροφήσουν τους βιώσιμους”

Στιγμιότυπο 2019 05 04 16.43.19 Γιάννης Καρούσος, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επικριτικός προς τις προσπάθειες που γίνονται για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο Γιάννης Καρούσος διατύπωσε τις θέσεις του προειδοποιώντας για τις συνενώσεις μεγάλων Δήμων με μικρότερους παραθέτοντας και παραδείγματα από Ελλάδα.

Αυτούσιο το τουίτ του Γιάννη Καρούσου:

Με τις συνενώσεις δε θα βελτιωθεί η προσφερόμενη ποιότητα υπηρεσιών προς τον Δημότη. Αντίθετα θα μειωθεί. Οι συνενώσεις απλά είναι ο τρόπος για τους “μεγάλους” να απορροφήσουν βιώσιμους Δήμους και να τους απομυζήσουν. Δηλαδη εάν ενωθούν όλοι στη Λεμεσό σε ενα δήμο είστε με την ιδέα οτι θα εκδίδονται πιο γρήγορα οι άδειες οικοδομής; Ή ότι θα ειναι πιο καθαρή η πόλη; Δεν υπάρχει έτσι περίπτωση. Απλά δείτε τί έγινε στην Ελλάδα. Εγκατάλειψη στους πρώην περιφερειακούς δήμους. Και όλη η ανάπτυξη πάει στους πρώην μεγάλους που ουσιαστικά διοικούν τα νέα σχήματα. Ελάτε να σας πάρω στις Σέρρες και στα Ιωάννινα, δήμοι που είμαστε αδελφοποιημένοι ή για όσους ταξιδεύετε στη Ρόδο δείτε τί υπάρχει μόλις φύγετε από την πόλη της Ρόδου… εγκατάλειψη. 

Famagusta.News