Γιάννης Καρούσος: “Επιδοτούμενα τα δημοσιεύματα κατά της Αγίας Νάπας”

Στιγμιότυπο 2018 07 24 18.41.54 Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Αντιδρά για δημοσιεύματα που δυσφημίζουν την Αγία Νάπα ο Δήμαρχος, Γιάννης Καρούσος και σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Cyprus Times τα χαρακτηρίζει ως επιδοτούμενα που έχουν στόχο να πλήξουν την πολιτική του δήμου για αναβάθμιση της Αγίας Νάπας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στην ιστοσελίδα Cyprus Times:

Απαντά στις καταγγελίες των πολιτών ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννος Καρούσος δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, τα οποία χαρακτηρίζει ως κακόφημα. Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Δήμαρχος λέει ξεκάθαρα πως τα δημοσιεύματα που δείχνουν την περιοχή ως άνδρο ακολασία είναι επιδοτούμενα καθώς η νέα πολιτική για ποιοτικότερο τουρισμό επηρεάζει τα συμφέροντα κάποιων.

Συγκεκριμένα ο κύριος Καρούσος είπε ότι «σε ότι αφορά κάποια δημοσιεύματα στην Αγγλία είναι από κουτσομπολίστικες εφημερίδες, επειδή έχουνε επηρεαστεί τα συμφέροντα κάποιων επιχειρηματιών που ασχολούνταν με αυτόν τον κόσμο επιδοτούν και πληρώνουν συγκεκριμένη αρθρογραφία γιατί έχουν επηρεαστεί από την πολιτική που ακολουθεί ο δήμος. Αρκετές φωτογραφίες δεν είναι φετινές και δεν είναι από την Αγία Νάπα. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες πολιτών ότι δεν μπορούν να πάνε στην Αγία Νάπα με τα παιδιά τους ο Δήμαρχος απαντά ότι «ήμουν στην πολυπληθέστερη παραλία της Αγίας Νάπας, στο Nissi Βeach που πάνε νεαροί και πέρασα όλη την μέρα με την οικογένεια μου -τον γιο μου, την κόρη μου και την γυναίκα μου- και δεν είδα τίποτε από αυτά που γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσκαλώ και προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει μαζί μου οποιαδήποτε μέρα και να πάνε στη παραλία και να δούμε εάν δει αυτό που λέει».

Στρατηγική του Δήμου ο ποιοτικότερος τουρισμός

«Ο Δήμος έχει βγάλει απόφαση και την έχει κοινοποίηση στους τουριστικούς πράκτορες ότι κάποιου είδους τουρίστες όπως αυτούς που γράφετε είναι ανεπιθύμητοι πλέον στην Αγία Νάπα και ήδη ο πρώτος τουριστικός πράκτορας που φέρνει αυτόν τον κόσμο ανακοίνωσε ότι σταματά. Αυτά είναι μετά από προσπάθειες του δήμου της Αγίας Νάπας. Στην Αγία Νάπα υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες κλίνες συν οι επισκέπτες οι μονοήμεροι που υπολογίζουμε να είναι γύρω στις 50 χιλιάδες τουρίστες κατά μέσο όρο», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Περιορισμένα τα περιστατικά… 2 χιλιάδες από τις 30

Ο Δήμαρχος επιχειρώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια με βάση τον αριθμών των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή ανέφερε ότι «από αυτές τις κλίνες οι 28 χιλιάδες είναι αναβαθμισμένα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε και τριών αστέρων και μόνο οι 1800 κλίνες είναι που μπορούν να μείνουν έτσι άνθρωποι και με αυτή την εκστρατεία που ξεκινήσαμε σιγά σιγά θα φύγουν από το παζάρι και θα μετατραπούν σε μικρά αναβαθμισμένα ξενοδοχεία. Επομένως σε μερικά χρόνια δεν θα έχουν ούτε που να μείνουν».

Αναβαθμίστηκε η Αγία Νάπα

«Στην Αγία Νάπα έπεσαν πέραν 500 εκατομμυρίων για επενδύσεις και υποδομές αρχίζοντας από την Μαρίνα, επομένως η Αγία Νάπα άλλαξε και έχουμε φθάσει να έχουμε 9 μήνες τουρισμό. Το γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, με τις συμπεριφορές που προκαλούν κάποιοι και όπως έκαναν άλλα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, εμείς αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ποιότητας. Αγία Νάπα αναβαθμίστηκε σχεδόν ολόκληρη και έμεινε μόνο η νυχτερινή ζωή και η πίεση πέφτει εδώ που πρέπει να αναβαθμιστεί και αυτό το κομμάτι για να φθάσουμε σε εκείνο που θέλουμε. Θέλουμε να έχουμε κοσμοπολίτικη διασκέδαση. Η διασκέδαση είναι μέρος της Αγίας Νάπας και όχι όλη η Αγία Νάπα».