Το… Grand Canyon της Κύπρου

α 2 Κάβο Γκρέκο, Νέα Αμμοχώστου

Εχει αποτελέσει το κύριο θέμα πολλών φωτογραφιών, ενώ η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών ως το «Grand Canyon» της Κύπρου η φυσική γέφυρα της Καμάρας του Κόρακα.

Εδώ η φύση για ακόμη μία φορά έχει ξεπεράσει την ανθρώπινη φαντασία και έρχεται να μας παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή ενός αξιοθέατου.

Βρισκόμαστε στη χερσόνησο του Κάβο Γκρέκο κοντά στην Αγία Νάπα. Το πανύψηλο μοναδικό αξιοθέατο, που βρίσκεται μέσα σε περιοχή Natura 2000, το συναντάμε δίπλα στη θάλασσα και μάλιστα σε μια περιοχή που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την ηρεμία που προσφέρει καθώς εδώ δεν υπάρχουν κατασκευές και άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Είναι σμιλεμένο στους βράχους της χερσονήσου, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την τέλεια φωτογραφία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να ακολουθήσουν και το μονοπάτι που φτάνει στην περιοχή, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν τη διαδρομή.

Η Καμάρα του Κόρακα στην Κύπρο

Το μονοπάτι αυτό περνάει μέσα από μια βραχώδη περιοχή, με διάσπαρτη βλάστηση, κατά κύριο λόγο θάμνους, ενώ θα περάσετε και μέσα από την περιοχή όπου καλλιεργούνται δημητριακά.

Στη συνέχεια θα φτάσετε στην Καμάρα του Κόρακα και θα καταλήξετε στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Η εκκλησία είναι χτισμένη πάνω στη θαλάσσια σπηλιά όπου πιστεύεται ότι οι Αγιοι Ανάργυροι έζησαν ως ασκητές. Το μονοπάτι συνδέεται με το μονοπάτι Κόννος – Αγιοι Ανάργυροι και το μονοπάτι της Αφροδίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διέλευση της γέφυρας έχει αποκλειστεί, καθώς λόγω της διάβρωσης έχει υποστεί μεγάλες φθορές.

Πηγή: efsyn.gr