H Μαρίνας Αγίας Νάπας βοηθά στην ενίσχυση της υποστήριξης του αυτισμού στην Αμμόχωστο

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Μαρίνα Αγίας Νάπας δώρισε χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Υποστήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, με στόχο να βοηθήσει και να καλύψει διάφορες ανάγκες ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τις ανάγκες των αντίστοιχων οικογενειών τους.

ayianapamarinadonation 21.12.21 0 Autism Support Famagusta, AyiaNapaMarina, exclusive, SMILE PROJECT, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Μαρίνα Αγίας Νάπας δώρισε χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Υποστήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, με στόχο να βοηθήσει και να καλύψει διάφορες ανάγκες ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τις ανάγκες των αντίστοιχων οικογενειών τους. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας βοηθά τον σύλλογο από το 2017 – παράλληλα με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αναλαμβάνονται για την υποστήριξη διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και της κοινωνίας γενικότερα – με συνεισφορές στον σύλλογο ανέρχονται σε 4.000 ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης κατασκευής του Κέντρο Αυτισμού Αγίας Νάπας SMILE.

Το Autism Support Famagusta ιδρύθηκε το 2013 για να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει γονείς ατόμων με αυτισμό στην περιοχή της Αμμοχώστου. Ο σύλλογος παρέχει υπηρεσία βοήθειας στο σπίτι για γονείς που έχουν άμεση ανάγκη, καθώς και θερινό σχολείο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που φροντίζει παιδιά με διάγνωση αυτισμού. Διοργανώνει επίσης σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με επίκεντρο την περαιτέρω εξειδίκευση των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Αγίας Νάπας, Σταύρος Καραμοντάνης, δήλωσε: «Η Μαρίνα Αγίας Νάπας προσπαθεί πάντα να υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και την κοινωνία γενικότερα μέσω των δράσεών της. Ο κοινωνικός μας χαρακτήρας καταδεικνύει την υπεύθυνη στάση της εταιρείας σε βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η γύρω περιοχή και όχι μόνο. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. Πιστεύουμε ότι ο σύλλογος επιτελεί πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο και είναι τιμή για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας να είναι μέρος του, με στόχο να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του».

Τα τελευταία χρόνια, η Μαρίνα Αγίας Νάπας έχει συμμετάσχει δυναμικά σε διάφορα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο την υποστήριξη κοινωνικών ομάδων και δραστηριοτήτων που ωφελούν το ευρύτερο σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 η Μαρίνα Αγίας Νάπας δώρισε στον Ραδιομαραθώνιο για την ενίσχυση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, την εκδήλωση «Ποδηλασία για τα παιδιά της Αφρικής», την αναμνηστική περίσταση «Κολυμπάω με τον Ιάκωβο», καθώς και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας.