Ημερίδα στην Αγία Νάπα για την πλαστική ρύπανση στη Μεσόγειο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 4950 Περιβάλλον

Τις επιπτώσεις από την ρύπανση των ακτών και της θάλασσας από τα πλαστικά απόβλητα ανέλυσε  σε εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα “Καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στη Μεσόγειο” που έγινε  Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα»,  ο Πρόεδρος του  Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού κ. Φίλιππος Δρουσιώτης.

DSC 4949 Περιβάλλον

Στην παρουσίασή του ο κ. Δρουσιώτης επισήμανε την υπερβολική χρήση πλαστικών στην τουριστική βιομηχανία όπως καλαμάκια, ποτήρια, μπουκάλια, σακούλες καθώς και την επιτακτική ανάγκη για μείωση των πλαστικών αποβλήτων, η οποία μείωση όπως εξήγησε θα έχει πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος  και  οικονομικό όφελος για τον επιχειρηματικό κόσμο.

DSC 4936 Περιβάλλον

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιάννη Καρούσου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Χρίστου αναφέρθηκε στις δράσεις και στις πολιτικές που θα δρομολογήσει στο εγγύς μέλλον ο Δήμος αναφορικά με τη μείωση της πλαστικής συσκευασίας και κυρίως των πλαστικών μίας χρήσης από τις τοπικές επιχειρήσεις.

DSC 4926 Περιβάλλον

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού και ο Δήμος Αγίας Νάπας στο πλαίσιο του προγράμματος Beyond Plastic Med (BeMed) με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και την παρακολούθησαν κυρίως εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων.

DSC 4972 ΠεριβάλλονΜετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς την παραλία «Πανταχού» όπου προέβησαν στον καθαρισμό της.

Famagusta.News