Καρούσος για κεραίες Κάβο Γκρέκο: “Τους προκαλώ να κατοικήσουν εκεί” (βίντεο)

Έξω φρενών ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας με αφορμή την αμφισβήτηση της μελέτης που αφορά την εκπομπή ραδιενέργειας από κεραίες στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο από το αρμόδιο κρατικό Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινιών.

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα της έρευνας, αλλά και την τοποθέτηση του αρμόδιου τμήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προκαλώ τον οποιοδήποτε που αμφισβητεί τις μελέτες να μένει δίπλα από τις κεραίες με την οικογένειά του».

«Αντί να βλέπουμε την ουσία, ότι υπάρχει θέμα, αμφισβητούμε τον επιστήμονα που έκανε τις μετρήσεις. Αν είναι δυνατόν», είπε σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος.

Αναφορικά με το αν είναι εγγεγραμμένος ο εν λόγω επιστήμονας, πράγμα το οποίο αμφισβητείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «Αποταθήκαμε σε δυο γραφεία. Ο συγκεκριμένος είναι πτυχιούχος φυσικής, είναι μέλος Διεθνούς Επιτροπής. Δεν γνωρίζω αν έπρεπε να είναι κάπου εγγεγραμμένος. Έκανε μέτρηση με σωστά όργανα και έβγαλε αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το αρμόδιο Τμήμα του κράτους, οι έλεγχοι που γίνονται στην περιοχή κάθε 6 μήνες δεν καταγράφουν οτιδήποτε ανησυχητικό, αφού οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές.

«Έτυχε να είμαι σε σκάφος που περνούσε μπροστά από τις κεραίες. Όταν περνούσαμε από εκεί, σταμάτησαν να δουλεύουν οι κάμερες και η επικοινωνία. Με κάλεσε ο καπετάνιος να δω.

Φωνάζουμε για τις περιοχές ΝΑΤURA, αλλά για τις περιοχές αυτές δεν φωνάζει κανένας», συμπλήρωσε.

Πηγή: SigmaLive