Καρούσος: Τέλος στην ηχορύπανση πριν να είναι αργά για τουρισμό

karousos Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιάννης Καρούσος, Ηχορύπανση, Νέα Αμμοχώστου

Τέλος στην ηχορύπανση, προτού να είναι πλέον αργά για τον τουρισμό της Κύπρου, ζητά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, «η κατάσταση στον τουρισμό συνεχίζει να επιδεινώνεται, με τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους των τουριστικών περιοχών να διαμαρτύρονται διαρκώς για φαινόμενα συστηματικής οχληρίας και ηχορύπανσης. Την ίδια ώρα, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο καθιστά τις Αρχές ανήμπορες να πράξουν τα αυτονόητα που θα ανέστρεφαν αυτήν την κατάσταση, αφού υπάρχει ανομία», ανέφερε.

Ο κ. Καρούσος πρόσθεσε ότι «μολονότι σωστά κατατέθηκε από την Κυβέρνηση σχετικό νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα αναφερόμενα ζητήματα, εντούτοις η Βουλή εδώ και δύο εβδομάδες δείχνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Ο Γιάννης Καρούσος διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατό, εν μέσω μίας κακής χρονιάς για τον τουρισμό, το νομοθετικό σώμα να μην ιεραρχεί ως βασικές ορισμένες κινήσεις και πρόνοιες που θα έλυναν χρόνια προβλήματα. Ταυτόχρονα, διερωτάται κατά πόσον πιστεύει κανείς πως ένας τουρίστας, που σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών του αντιμετωπίζει φαινόμενα ηχορύπανσης, είναι διατεθειμένος να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στην Κύπρο».

Σημείωσε πως «υπάρχει, ακόμα, το ερώτημα κατά πόσον, κατ’ αναλογία, είναι δυνατό οι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών να αφήνονται απροστάτευτοι έναντι ορισμένων που θεωρούν πως τα δικά τους συμφέροντα υπερέχουν του κοινωνικού συνόλου».

Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά, είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, «την κρισιμότητα της προώθησης της σχετικής νομοθεσίας, δηλαδή της αναστολής της εφαρμογής του νόμου και την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς. Προειδοποιούμε ότι, εάν δεν δοθεί λύση πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές, οι συνέπειες για τον τουρισμό μας θα είναι καταστροφικές».

Ο κ. Καρούσος απηύθυνε «έκκληση προς την Επιτροπή Εσωτερικών και την Πρόεδρό της, Ελένη Μαύρου, να θέσει το θέμα στην ημερήσια διάταξη τάχιστα. Επιτέλους, πρέπει η νομοθετική εξουσία να ασχοληθεί σοβαρά με ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Κύπρο, από την Πάφο έως τον Πρωταρά, αλλά και αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας», ανέφερε, και σημείωσε ότι «ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα για όλους και πρέπει να τον προστατέψουμε, πριν να είναι αργά».

Πηγή: ΚΥΠΕ