Κάβο Γκρέκο: Διάσωση 69χρονου τραυματία μετά από πτώση

1FD7CA81 3DAC 4346 B647 EF078D179300 Επιχείρηση Διάσωσης, Κάβο Γκρέκο

Σε συναγερμό τέθηκε στις 11 το πρωί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έπειτα από πληροφορία που αφορούσε τραυματισμό 69χρονου από πτώση στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές στην Περιοχή Κάβο Γκρέκο. 

Κινητοποιήθηκαν άμεσα οι ναυαγοσώστες του Δήμου της Αγίας Νάπας οι οποίοι κατέφθασαν με τζετ σκι πρώτοι στην σκηνή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, η ΕΜΑΚ και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

73B42A85 228F 4178 9232 22E27E94AAAD Επιχείρηση Διάσωσης, Κάβο Γκρέκο

Στο σημείο κλήθηκαν επίσης ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Αγίας Νάπας το οποίο περιπολούσε στην περιοχή καθώς και πεζό περίπολο από την ΑΔΕ Αμμοχώστου.

Ο 69χρονος τραυματίας έτυχε περίθαλψης από τους ναυαγοσώστες του Δήμου Αγίας Νάπας και ακολούθως ανασύρθηκε με τη συμβολή τους αλλά και από τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σταθμού Αμμοχώστου και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των “θαλασσινών σπηλιών” στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.