Κωνσταντίνος Ζανέττος: Επιστολή για μεταναστευτικές προκλήσεις στην Αγία Νάπα

Ζητείται "εξασφάλιση δημοσίας τάξης και ασφάλειας λόγω της αυξημένης ροής και εγκατάστασης αιτητών πολιτικού ασύλου τρίτων χωρών στον Δήμο Αγίας Νάπας"

εικόνα Viber 2023 04 06 12 59 26 994 exclusive, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Την εξασφάλιση δημοσίας τάξης και ασφάλειας λόγω της αυξημένης ροής και εγκατάστασης αιτητών πολιτικού ασύλου τρίτων χωρών στον Δήμο Αγίας Νάπας ζήτησε μέσω επιστολής του ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Νάπας, Κωνσταντίνος Ζανέττος.

Σε επιστολή για τους προβληματισμούς καθώς και προτάσεις λύσεων για πάταξη της ανασφάλειας και εξασφάλιση της Δημοσίας Τάξης στην Αγία Νάπα έχει προβεί ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Ζανέττος σήμερα 06 Απριλίου 2023 μετά από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων με ενεργούς πολίτες και συμβούλους του Δήμου Αγίας Νάπας.

Στην εν λόγω επιστολή που απευθύνθηκε προς τον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας ενώ κοινοποίηση είχε πραγματοποιηθεί προς τα αρμόδια Υπουργεία, φορείς του Κράτους και του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγράφηκαν τα αυξημένα περιστατικά των τελευταίων ημερών που αφορούν κλοπές, άσεμνες συμπεριφορές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απόπειρες βιασμού.

Τα συμβάντα αυτά, όπως αναφέρει ο κ. Ζανέττου προκαλούν ένα περιβάλλον ανασφάλειας τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες. Ενώ εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα όπως τα προτεινόμενα ο κίνδυνος για καταστροφική κακοφημία του Τουριστικού μας προϊόντος είναι σε υψηλά επίπεδα.

Με βάση τα πιο πάνω ο κ. Ζανέττου έχει προτείνει τα πιο κάτω:

  • Σύσταση Επιτροπής «Προστασίας και Ασφάλειας του Δημότη»
  • Δημιουργία ειδικής ομάδας Πρόληψης και Ενίσχυσης Δημοσίας Τάξης με εξουσίες ειδικού Αστυνομικού.
  • Δημιουργία 24ώρης τηλεφωνικής γραμμής του Δημότη.
  • Υλοποίηση εγκατάστασης κλειστού κυκλώματος επιτήρησης (CCTV).
  • Αύξηση αστυνομικής δύναμης και ενίσχυση παρουσίας εντός δημοτικών ορίων σε ολόχρονη βάση.
  • Αύξηση φωτισμού εκεί και όπου χρειάζεται.

Επισημαίνεται ότι η επιστολή στάληκε στον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας και κοινοποιήθηκε σε Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Υφυπουργό Τουρισμού, Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διεύθυνση Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας,  Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, Διεύθυνση Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου.