Μαρίνα Αγίας Νάπας: Το «wow effect» και η επένδυση των €250 εκατομμυρίων (ΦΩΤΟΣ)

Τα διαμερίσματα στον φρεσκοπαραδομένο Ανατολικό Πύργο της Μαρίνας της Αγίας Νάπας κοστίζουν από €850.000 μέχρι €9 εκατομμύρια. Οι αγοραστές προέρχονται και από τις 5 ηπείρους ενώ ήδη αρκετοί Κύπριοι έχουν αγοράσει

F7CEFC9D F5BD 47A5 8B1F 4A2F84507B29 exclusive

Το «wow effect» είναι το φαινόμενο που συμβαίνει σε κάποιον που επισκέπτεται πρώτη φορά την Μαρίνα της Αγίας Νάπας και τον «φρεσκοπαραδομένο» Ανατολικό Πύργο της.

Το έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας έχει κοστίσει μέχρι σήμερα 250 εκατομμύρια καθιστώντας το ως μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στο νησί, ενώ έχει ξεκινήσει η ανέγερση και του Δυτικού Πύργου, ο οποίος θα είναι πανομοιότυπος με τον έτοιμο πλέον Ανατολικό Πύργο, κάτι που θα ανεβάσει κατά πολύ τη συνολική επένδυση.

F1C680DE 4561 4CDC B5ED D0545552488A exclusiveΜε αφορμή το γεγονός ότι οι πρώτοι ένοικοι του περιστρεφόμενου Ανατολικού Πύργου μπήκαν στα σπίτια τους σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες, οι επικεφαλής του πρότζεκτ της Μαρίνας της Αγίας Νάπας προέβησαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη χθες.

Όπως αναφέρθηκε, «ο Ανατολικός Πύργος περιλαμβάνει 95 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων και ρετιρέ οροφοδιαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους τα οποία διαθέτουν πανοραμική θέα 360 μοιρών».

Είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να διασφαλίζουν ότι όλοι οι χώροι διαβίωσης,  συμπεριλαμβανομένων και των υπνοδωματίων, να βλέπουν τη θάλασσα και τις παρακείμενες παραλίες. Με μοντέρνο και έξυπνο open plan σχεδιασμό, μεγιστοποιείται η διάχυση φυσικού φωτός καθώς και η μαγευτική θέα. Ενδεικτικά, το σαλόνι έχει γυάλινες μπαλκονόπορτες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανοίγουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενώνεται ο χώρος του σαλονιού και της καλυμμένης βεράντας.

Καραμοντάνης: Δεν είναι εύκολο να εκφραστείς για αυτό το επίτευγμα

«Δεν είναι εύκολο να εκφραστείς για αυτό το επίτευγμα που έχουμε κάνει και ιδίως όταν πρόκειται για μία από τις 41 μοναδικές κατασκευές τέτοιου τύπου που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη», ανέφερε ο CEO της Μαρίνας Αγίας Νάπας Σταύρου Καραμοντάνη κατά την εναρκτήρια ομιλία του στον περιστρεφόμενο Ανατολικό Πύργο.

Ο επικεφαλής της Μαρίνας δήλωσε ότι το έργο άρχισε να κτίζεται από το 2016 και δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τους συνεργάτες, τους αρχιτέκτονες, τους εργολάβους και όλη την υπόλοιπη ομάδα που δουλεύει σκληρά από τότε.

Το πρότζεκτ, σημείωσε, σηματοδοτεί το γεγονός ότι οι ξένοι μας δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης ως επενδυτικό κέντρο αλλά κάποτε τους παρεξηγούμε λόγω λαϊκισμών δίνοντας τη λάθος εντύπωση προς τα έξω.

Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι το πιο απτό παράδειγμα ότι οι επενδυτές πιστεύουν στην Κύπρο και το αποδεικνύουν, τόνισε.

 

DDDD0B04 01CF 4BC9 A28A A1BD42325CE2 exclusiveΚατά 87% κτισμένο «πάνω στην θάλασσα»

Ο Παύλος Φιλίππου, εκ μέρους του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Ι + Α Φιλίππου, είπε ότι το έργο ήταν τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητικό και έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας με όλες τις συνεπακόλουθες δυσκολίες.

«Ο Ανατολικός Πύργος είναι ένα κτήριο για το οποίο είμαστε περήφανοι» και η Μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι η σημαντικότερη δημόσια επένδυση στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Σχετικά με το ύψος και την εμβέλεια του Πύργου ανέφερε ότι ήταν στόχος να τονιστεί με αυτόν τον τρόπο και η σημασία του έργου για την περιοχή.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο, που είχε τεράστιες προκλήσεις η υλοποίησή του, αφού ότι είναι κτισμένο κατά περίπου 87% σε έδαφος που δεν υπήρχε προηγουμένως, «πρόκειται για ένα έργο επίχωσης».

Σημείωσε ότι η αποστολή από την αρχή ήταν ξεκάθαρη, η Μαρίνα της Αγίας Νάπας να καταστεί η πρώτη επιλογή για σκάφη αναψυχής στη Μεσόγειο και φαίνεται ότι «πετυχαίνουμε το στόχο μας μέρα με την μέρα».

Το «Wow effect»

Ο Γιάννης Αντωνίου, διευθυντής πωλήσεων της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ανέφερε ότι εντοπίζει ότι συμβαίνει το wow effect σε όσους επισκέπτονται τη Μαρίνα και τον Ανατολικό Πύργο.

«Ενώ βλέπουν φωτογραφίες και βίντεο πριν πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή, έρχονται και λένε και πάλι γουάου, αφού δεν πιστεύουν ότι στην Κύπρο μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο έργο».

«Βασικός μας στόχος δεν είναι να προσφέρουμε μόνο ακίνητα αλλά την εμπειρία και τις «γλυκιές» αναμνήσεις ώστε να θέλεις να ξαναγυρίσεις».

Πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι για να εμπλουτιστεί το προϊόν και να δίνει ευχάριστες εμπειρίες τόσο στους ενοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Από τον Σεπτέμβρη που μπήκαν οι πρώτοι ένοικοι στα σπίτια τους στον Ανατολικό Πύργο «έρχονται για να μείνουν 1-2 μέρες και μένουν μια βδομάδα, ή έρχονται για μια βδομάδα και μένουν ένα μήνα».

E3449FB7 B8FB 47E0 B766 D485F880E1EE exclusive

economy_today_marina_ayias_napas_6.jpg

Από 850.000 ευρώ μέχρι 9.000.000 – Αγοράζουν οι Κύπριοι

Ο Γιάννης Αντωνίου ανέφερε ότι ο Ανατολικός Πύργος αποτελείται από 26 ορόφους και έχει συνολικά 95 οικιστικές μονάδες.

Οι οικιστικές μονάδες αφορούν από μονάρια μέχρι και οροφοδιαμερίσματα ενώ το κόστος κυμαίνεται από 850.000 ευρώ και φτάνει μέχρι 9 εκατομμύρια ευρώ.

Το κάθε ένα διαμέρισμα είναι διαφορετικό είτε λόγω αρχιτεκτονικού χώρου ή εσωτερικής διαρρύθμισης είτε διαφορετικής θέας.

Μιλώντας στο Economy Today ανέφερε ότι κατά μέσο όρο το κόστος αγοράς ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται περίπου στα 10.000 ευρώ.

Σχετικά με τους αγοραστές σημείωσε ότι «ο στόχος ήταν να προσελκύσουμε πελάτες από όσες περισσότερες εθνικότητες ήταν δυνατόν», κάτι που επιτεύχθηκε αφού ο κόσμος που έχει αγοράσει διαμερίσματα στον Πύργο προέρχεται και από τις πέντε ηπείρους.

Πρόκειται για ένα πολυεθνικό περιβάλλον που προσφέρει ακόμα πιο ευχάριστη κατοίκηση για τους ενοίκους.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί Κύπριοι έχουν ήδη αγοράσει διαμερίσματα στον Ανατολικό Πύργο, σημειώνοντας ότι «το έργο έχει αγκαλιαστεί από πολλούς Κύπριους συμπατριώτες μας».